Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Velika smjena ravnatelja u beogradskim kazalištima

Velika smjena ravnatelja u beogradskim kazalištima

I teatri u Beogradu u novu sezonu listom ulaze s novim upravama.
Share on facebook
Share on twitter

Dok JDP još čeka da beogradska Skupština potvrdi odabranu kandidatkinju za ravnateljicu, postupak izbora u tijeku je u još nekoliko tamošnjih kazališta.

Slobodan Ćustić, glumac i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta (BDP), dosadašnja ravnateljica Maša Mihailović i Biljana Ramić, zaposlena kao kazališna bibliotekarka, kandidati su za novog direktora BDP.

"Nova sednica Upravnog odbora BDP zakazana je za ponedeljak, 8. septembra, na koju su pozvani kandidati na razgovor, i nakon toga će verovatno biti i glasanja", priopćili su iz kazališta.

Novog ravnatelja traži i Atelje 212. Jedini kandidat je glumac Branimir Brstina, a sjednica Upravnog odbora te kuće održat će se također idućeg tjedna.

Prošlog tjedna je pak Upravni odbor Pozorišta na Terazijama Skupštini grada Beograda uputio prijedlog da za čelnika tog kazališta imenuje dramaturga Aleksandra Đaju, dosadašnjeg vršitelja dužnosti ravnatelja.

Upravni odbor Malog pozorišta “Duško Radović“ novog ravnatelja traži imeđu četiri prijavljena kandidata - glumice Olivere Viktorović, dramaturga Spasoja Ž. Milovanovića, redateljice Biljane Vujović Bajle i glumca Aleksandra - Aleka Rodića.

S novom upravom u novu sezonu krenut će i Narodno pozorište u Beogradu. Odlukom vršitelja dužnosti ravnatelja nacionalnog teatra, Dejana Savića, vršiteljem dužnosti ravnatelja Drame imenovan je dramski pisac Željko Hubač, a vršiteljicom dužnosti ravanteljice Opere dirigentica Ana Zorana Brajović. Konstantin Kostjukov ostao je na funkciji vršitelja dužnosti ravnatelja  Baleta.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI