Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Bobo Jelčić režira u JDP

Bobo Jelčić režira u JDP

Premijera predstave kojom Jelčić debitira na sceni JDP, ali i u Srbiji uopće, zakazana je za 20. lipnja.
Share on facebook
Share on twitter

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu u tijeku su probe za novu predstavu Bobe Jelčića, a koja nastaje prema motivima filma Zašto je poludio gospodin R… iz 1970. godine za koji su su scenarij napisali Michael Fengler i Rainer Werner Fassbinder, a potonji ga je i režirao.

Gospodin R. je školski primjer normalnog, iako bi njegov šef više volio da iz tehničke pedanterije krene korak dalje, u rješavanje problema. Gospođa R. doživljava uspon na socijalnoj ljestvici i ima skup ukus. Postoji li nešto što ga može natjerati na okrutan zločin kakav će počiniti?

Film je među inim brojnim nagradama osvojio iZlatnog medvjeda na Berlinaleu, a Jelčić će ga u JDP rekreirati sa impresivnim timom koji čine Boris Isaković, Nataša Tapušković, Dubravka Kovjanić, Milan Marić, Bojan Dimitrijević, Branko Cvejić, Vesna Čipčić, Jelena Stupljanin i Pavle Korać.

Scenograf je predstave Aleksandar Denić, kostimografkinja Maja Mirković, a premijera je zakazana za 20. lipnja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI