Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Smotra glumačkih akademija u Rijeci

Smotra glumačkih akademija u Rijeci

U Rijeci će od 16. do 19. svibnja biti održana Smotra glumačkih akademija – susret studenata glumačkih škola iz Rijeke, Zagreba, Sarajeva, Cetinja i Beograda
Share on facebook
Share on twitter

U organizaciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, tijekom četiri dana u dvorani Filodrammatice bit će prikazane predstave nastale kao studentski ispiti na glumačkim školama jugoistočne Europe.

Smotru u petak, 16. svibnja, u 19,30 sati, otvara predstava Bog masakra prema istoimenom tekstu Yasmine Reze Univerziteta umetnosti u Beogradu. U subotu će se predstaviti Univerzitet u Sarajevu predstavom Koza ili tko je Sylvia? po tekstu Edwarda Albeeja te Sveučilište u Rijeci sa Scenama iz Čehovljeva opusa.

U nedjelju predstavlja se Sveučilište u Zagrebu s Moliereovim Tartuffeom, a u ponedjeljak Smotru će zatvoriti Univerzitet Crne Gore s predstavom Gornja Austrija prema tekstu F. X. Kroetza.

Sve predstave počinju u 20 sati, a nakon svake slijedi razgovor s publikom.

U popratnom programu smotre prof. Deborah Kinghorn sa Sveučilišta u New Hampshireu (SAD) vodit će radionice po Lessacovoj metodi, na engleskom jeziku.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI