Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Sydney Opera House u 3000 djelova

Sydney Opera House u 3000 djelova

Nakon punih osam godina projektiranja, LEGO je konačno otkrio izgled novog modela Sydney Opere. [FOTO+VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Za brojne adolescente diljem svijeta, Jamie Berard ima posao iz snova. On je, naime, jedan od glavnih dizajnera u kompaniji LEGO, a bavi se razvojem i projektiranjem novih modela što ih tvrtka izbacuje na tržište. No, protekle tri godine za Berarda su se umalo pretvorile u noćnu moru jer je tijekom njih radio na kreiranju LEGO replike čuvene Sydney Opera House arhitekta Jørna Utzona.

Oni upućeniji u LEGO kataloge, sasvim sigurno znaju da je tvrtka još prije godinu dana u prodaju pustila mali i ne baš ambiciozni model od samo 270 djelova, i to u tzv. Architecture seriji, no isti nije bio ni blizu modelu kakvog su u toj tvornici igračaka u startu željeli.

legosydney

Bacite li oko na novi, upravo predstavljeni model koji se sastoji od 2,989 LEGO kocaka, bit će vam jasno i - zašto. Maketa iz high-end linije Creator, ima oznaku za eksperte, a namijenjena je starijima od 16  godina i s izvornikom se poklapa u nevjerojatnim detaljima. Inžinjerima u LEGO tvornicama trebalo je punih osam godina da osmisle kako napraviti čuvena sidnejska jedra, da bi potom Berard i njegov tim još pune tri godine osmišljavali kako sastaviti cijelu zgradu te kako taj proces učiniti zabavnim za krajnje korisnike.

Impresivni rezultat cijelog procesa u prodaji će biti od rujna, a preporučena cijena modela bit će 320 dolara.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI