Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Poništen natječaj za ravnatelja/icu GKM Split

Poništen natječaj za ravnatelja/icu GKM Split

Kazališno vijeće splitskog Gradskog kazališta mladih poništilo je 27. lipnja natječaj za ravnateljsko mjesto u toj kući, a temeljem zahtjeva Grada Splita.
Share on facebook
Share on twitter

Natječaj za ravnatelja/ravnateljicu Gradskog kazališta mladih u Splitu bio je raspisan 22. svibnja te istog dana objavljen u Slobodnoj Dalmaciji. No, kako su istovjetni oglas Narodne novine objavile tek 5. lipnja 2013., dan kasnije u spomenutom dnevnom listu objavljena je i dopuna natječaja, odnosno usklađivanje roka za prijave s datumom objave u Narodnim novinama.

Kao da cijela ova zavrzlama nije bila dostatna, 27. lipnja Kazališno je vijeće u sastavu Vinko Mihanović, Sanja Erceg Vrekalo i Sanja Quien objavilo kako poništava natječaj.

Takva je odluka, kako nam je rekao predsjednik kazališnog vijeća, Vinko Mihanović, donešena na zahtjev vlasnika kazališta Grada Splita i to zbog - nedostatka sredstava.

Kako je Vijeće obavijestila Maja Munivrana, pročelnica splitske gradske Službe za kulturu i umjetnost:

S obzirom na zatečeno stanje Proračuna Grada Splita i visinu preuzetih financijskih obveza tijekom narednih fiskalnih godina, Grad Split nije u mogućnosti ispuniti financijski okvir za rad Gradskog kazališta mladih Split za razdoblje od 2014. do 2017. koji je temelj rada novog budućeg ravnatelja. Stoga je Grad Split kao osnivač Gradskog kazališta mladih naložio poništenje navedenog natječaja te utvrđivanje novog osnovnog programskog i financijskog okvira za slijedeće četverogodišnje razdoblje.

Jednostavnije rečeno to zapravo znači da Grad planira smanjiti iznos sredstava koja izdvaja za Gradsko kazalište mladih, no za koliko još uvijek nije poznato. Odluku o tome donijet će na idućoj sjednici splitsko Gradsko vijeće, a slijedom rebalansa gradskog proračuna, u kojemu će po svoj prilici biti znatno smanjena i sredstava za sve druge gradske ustanove u kulturi, ali i korisnike sredstava iz programa Javnih potreba u kulturi Grada.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. Ovo cak nije ni neozbiljno nego krajnje neodgovorno. Dati financisjki okvir, a onda nakon mjesec dana reci pik, spas za mene i prolongirati izbor novog ravnatelja, a takodjer i dovesti u pitanje funkcioniranje ovog kazalista – zabrinjavajuce je. Takodjer se takve stvari ne mogu raditi na ovakav nacin. Urusavanje se nastavlja.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE