Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Gradonačelnik Splita priznao trgovanje funkcijama

Gradonačelnik Splita priznao trgovanje funkcijama

Pritisak oporbe u splitskom Gradskom vijeću ipak je urodio plodom. No, to ne znači da je kriza završena.
Share on facebook
Share on twitter

Pod prijetnjom ponovnog prekidanja sjednice Gradskog vijeća, splitski gradonačelnik Baldasar jučer je ipak odlučio s dnevnog reda povući točku o promjeni sastava Kazališnog vijeća Gradskog kazališta mladih. No, tome je - očekivano - prethodila žustra rasprava u kojoj su oporbenjaci gradonačelnika optužili za bjelodano trgovanje funkcijama, a on to i priznao!

Nezavisna vijećnica Marijana Puljak istaknula je kako je posebno nekorektno mijenjati člana usred procesa za izbor ravnatelja, dok je Petar Škorić iz HDZ-a situaciju nazvao "ruganjem s kazalištem".

"Smjenjujete čovjeka koji ne želi izvršiti partijski zadatak nego sluša glas struke i razuma", rekao je Škorić.

Gradonačelnik Baldasar ne samo da u tome nije vidio ništa neobično, nego je izrekao i slijedeće:

"Onaj kojega smo bili izabrali da provede našu politiku prvo je obećao, a potom promijenio mišljenje. I zato ga imamo pravo mijenjati, i vi ste to radili", poručio je oporbi.

Na koncu se ipak i Baldasar složio da se točka povuče, vijećnici su se povukli na desetak minuta da se o tome usuglase i točka je skinuta s dnevnog reda, a kvorum sačuvan.

Tako dr. Anđelo Mojsović nije razrješen, te će kao član Kazališnog vijeća birati između troje kandidata za ravnatelja kuće: Belmonda Miliše, Silvane Stanić i Filipa Glavine.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI