Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Zbog kazališnog ‘puklo’ Gradsko vijeće

Zbog kazališnog ‘puklo’ Gradsko vijeće

Nažalost, nema mira u Splitu, još manje u tamošnjem Gradskom kazalištu mladih.
Share on facebook
Share on twitter

Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća Splita je prekinuta nakon gubitka kvoruma na točki o razrješenju dr.med.Anđela Mojsovića i imenovanju Nikole Dudaka u Kazališno vijeće Gradskog kazališta mladih.

HDZ i vijećnici Inicijative Marijane Puljak su odlučili da se neće vratiti nakon pauze koju je sazvao Boris Ćurković, predsjednik Gradskog vijeća, te tako rušenjem kvoruma spriječili smjene u Kazališnom vijeću, koje upravo po treći put pokušava izabrati ravnatelja GKM.

Prekidu sjednice prethodila je burna rasprava s nizom uvredljivih opaski, pa i uvreda.

Tonći Blažević  (HSSS) ustvrdio je kako bi umjesto smjenjivanja članova Kazališnog vijeća sa svojih pozcija trebali odstupiti gradonačelnik i dogradonačelnici.

Danira Matošić Matičević (lista Marijane Puljak) podsjetila je sve prisutne kako su pred dvije sjednice također mijenjali jednog člana, a prije toga također.

"Svaku drugu sjednicu mi mijenjamo člana Kazališnog vijeća Gradskog kazališta mladih. GKM je blokiran, nema program za sezonu... Pa pustite ih na miru da izaberu čovjeka kojeg žele, sve drugo će ih dodatno blokirati. Mogla bih dodati da je u GKM mali kolektiv, ali koji pruža veliki otpor (politici) .", rekla je.

Luka Podrug je pak zaključio:

"Traže se poslušnici koji će odraditi posao! Ovo je zoološki vrt! Vijećnici, pokažite da imate digniteta, odbijmo ovaj prijedlog, ne možemo glasovati za ovako nakaradna rješenja."

Kad će sjednica biti nastavljena - ne zna se, no rok za izbor ravnatelja GKM polako, ali sigurno - ističe.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI