Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Tko će biti novi ravnatelj GKM? Kurbaši opet propala kandidatura

Tko će biti novi ravnatelj GKM? Kurbaši opet propala kandidatura

Kazališno vijeće Gradskog kazališta mladih Split na sjednici održanoj u srijedu navečer odabralo je novog ravnatelja.
Share on facebook
Share on twitter

Na drugi, ponovljeni natječaj (nakon što je prvi srušen zbog našeg pisanja o uvjetima iz Zakona o pravima branitelja) za ravnatelja Gradskog kazališta mladih u Splitu pristigle su tri prijave.

Kandidati su bili zaposlenica gradske uprave Silvana Dragun, glumac Ivo Perkušić, kojeg je Kazališno vijeće još 2014. jednoglasno izabralo za ravnatelja, ali prijedlog nije prošao na Gradskom vijeću, te konačno glumac Robert Kurbaša koji je prošle sezone pokušao postati ravnateljem zagrebačke Gavelle što je pak izazvalo pobunu tamošnjih zaposlenika.

O kanididaturama je odlučivalo četvero članova vijeća i svi su dali glas Perkušiću, a peta, Vanda Školenović, ispričala se zbog obveza.

Kurbašina kandidatura je pak odbačena jer nije predao svu potrebnu dokumentaciju.

Konačnu odluku donijet će pak Gradsko vijeće kojem će biti upućen prijedlog Kazališnog vijeća da Ivu Perkušića, inače člana glumačkog ansambla GKM, imenuje na četverogodišnji ravnateljski mandat, nakon što je tu kuću i više nego uspješno vodio Belmondo Miliša.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI