Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > 100. Bum Tomica

100. Bum Tomica

Dok mu se autorica svađa s Ministrstvom kulture, 'Bum Tomica' slavi. 100. izvedbu u manje od 6 mjeseci na dakama kazališta Mala Scena.
Share on facebook
Share on twitter

242d1.jpg

Dobro, ako ćemo pravo, obljetnička izvedba neće se dogoditi u matičnom mu kazalištu, nego na gostovanju u Pučkom otvorenom učilištu u Rovinju 5. lipnja u 10 sati, ali ne budimo sitničavi.

Od premijere 17. siječnja do danas predstavu 'Bum Tomica' je vidjelo više od 10 000 ljudi, a gostovala je i brojnim domaćim i inozemnim festivalima. Na ovogodišnjem Naj, naj, naj festivalu Bum Tomica je osvojio tri Žar ptice: Nikša Butijer za najbolju mušku ulogu, Lana Gojak za najbolju žensku epizodnu ulogu, a Silvija Šesto Stipaničić je dobila nagradu za najbolji tekst. U ožujku je igrana na međunarodnom festivalu Zlata paličica u Ljubljani, u travnju je izvedena na BOK festivalu u Bjelovaru, dok u listopadu sudjeluje na festivalu ASSITEJ-a u Čakovcu koji okuplja najbolje hrvatske predstave za djecu i mlade.

Bum Tomica se sastoji se od sto pričica iz svakodnevice urbane zagrebačke obitelji. Glavni lik je dječak Tomica koji je na pragu puberteta, razapet između svoje zaigranosti i različitih očekivanja roditelja, starije sestre i mlađeg brata. Mlađi brat Piksi zaigrano je vrtićko dijete sklono na svoj način preispitati i postupke braće i roditelja, dok je najstarija Onči adolescentica koja živi u svom svijetu imajući svojstven odnos i prema braći i prema roditeljima.

Knjige Silvije Šesto (a koja u poslijednje vrijeme žestoko polemizira s Ministarstvom kulture, očemu više na Booksi), adaptirao je i u Maloj sceni režirao Ladislav Vindakijević.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE