Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Reprize režijskih radova na ADU

Reprize režijskih radova na ADU

Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu od 10. do 15. travnja 2013. reprizirat će se tri kazališne produkcije koje su ove akademske godine sa zapaženim uspjehom igrale na Akademiji i izvan nje.
Ponovno će biti prikazane sljedeće predstave:
Shelagh Stephenson: SJEĆANJE VODE
/ Redateljica: Marina Pejnović /
srijeda, 10. travnja u 20 sati
Radnja drame Sjećanje vode odvija se dan prije, te na dan sprovoda majke triju sestara. Iz njih već na prvi pogled dječja svađa izbija kroz svaku poru, a nesretni muž i ljubavnik proživljavaju takvu situaciju u prilično neugodnom i nepromijenjivom položaju. Ispod ovako groteskne slike obitelji razjedinjene u trenutku u kojem to ne bi trebala biti izlazi na vidjelo stvarna tema komada: samoća. Predstava je prvi put izvedena 10. ožujka 2013. kao redateljičin završni ispit na preddiplomskom studiju kazališne režije i radiofonije, osvojivši odlične kritike publike i struke.
August Strindberg: GOSPOĐICA JULIJA
/ Redatelj: Ivan Planinić /
četvrtak, 11. travnja u 19 sati
Redatelj Ivan Planinić na fragmentima iz predstave Gospođica Julija počeo je raditi u sklopu nastave, a zatim ih proširio u cjelokupnu predstavu.
Predstava je gostovala na festivalu Skomrahi u organizaciji Fakulteta dramske umjetnosti u Skopju, gdje je odlično prihvaćena od publike i ostalih sudionika. Pred zagrebačkom publikom predstava je uspješno odigrana u siječnju 2013. godine u sklopu Revije ADU.
Jason Robert Brown: PROŠLIH PET GODINA
/ Redateljica: Lea
Anastazija Fleger, dirigent: Davor Kelić / ponedjeljak, 15. travnja u 20 sati
Prošlih pet godina, prvi cjelovečernji mjuzikl izveden na Akademiji dramske umjetnosti, postavljen na inicijativu samih studenata. Komad govori o pet godina u životu mladog para, i to na način da on priča priču kronološki, od prvog izlaska, a ona unazad, od samog kraja veze. Mjuzikl je u produkciji ADU premijerno izveden 21. ožujka, a predstavu je dosad vidjelo oko 600 gledatelja koji su četiri puta u potpunosti napunili dvoranu Akademije.
Sve se predstave izvode na pozornici Akademije dramske umjetnosti, Trg maršala Tita 5
.
Ulaz je slobodan.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE