Search
Close this search box.

Mjuzikl na ADU

Na inicijativu studenata na zagrebačkoj će Akademiji dramske umjetnosti koncem tjedna prvi put biti izvedena jedna cjelovečernja mjuzikl predstava. [FOTO+VIDEO]

Studenti su za svoj prvijenac odabrali malo poznati uradak američkog skladatelja Jasona Roberta Browna, naslovljen The Last five years iliti Prošlih pet godina, a što ga je autor napisao nakon raspada vlastitog braka i zbog toga umalo završio na sudu. Mjuzikl je praizveden u Chicagu 2001. godine, potom preseljen na off-Broadway (na kojem je čak zaradio i dvije Drama Desk nagrade), a potom je dobio i nekoliko međunarodnih inačica.

Priča je to o pet godina u životu mladog para, i to na način da on priča priču kronološki, od prvog izlaska, a ona unazad, od samog kraja veze.

Postavljanje predstave pokrenuli su sami studenti sa željom da već tijekom studija steknu iskustvo u žanru kojim bi se željeli baviti i u svojim profesionalnim karijerama. Uz studente Akademije dramske umjetnosti, projektu su se priključili i studenti Muzičke akademije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Studija dizajna, nastavljajući tako tradiciju uspješne suradnje umjetničkih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

U predstavi koju režira Lea Anastazija Fleger glume Tihana Lazović i Adrian Pezdirc, dok orkestar Muzičke akademije svira pod dirigentskom palicom Davora Kelića. Kostime je osmislila Petra Dančević, scenografiju Paolo Tišljarić, a produkciju potpisuje Petra Jagušić.

Mjuzikl možete pogledati svake večeri od 21. do 24. ožujka u 20 sati na pozornici Akademije dramske umjetnosti, Trg maršala Tita 5. Ulaz je slobodan.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE