Naslovnica > VIJESTI > INFO > Starhitekti & kazalište: Rem Koolhaas

Starhitekti & kazalište: Rem Koolhaas

Apsolutni super-star svjetske arhitektonske scene ima pozamašan 'kazališni' opus, u kojem su i zgarada 'transformer', ali i dva nova performativna centra Marine Abramović. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Danski arhitekt, teoretičar, urbanist i pedagog Rem Koolhaas još je jedan od dobitnika Pritzkera na našoj listi starhitekata, dapače, mnogi bi posvjedočili da istu u predvodi. U njegovu bogatu i golemu opusu cijeli je niz građevina namijenjenih izvedbenim umjetnostima - od one Netherlands Dance Theatera u Haagu, preko Casa da Música u Portu do njegova najnovijeg projekta - Taipei Performing Arts Centre čija je gradnja tek započela.

Među njegovim recentnim projektima su i dva centra performansa što ih projektira za Marinu Abramović, jedan u New Yorku, a drugi u Cetinju.

Mi smo vam pak vrlo detaljno pisali o njegovu impresivnom 'transformer' teatru, točnije zgradi AT&T Performing Arts Center u Dallasu, neposredno prije nnjezina otvorenja. Detalje te priče uz prikladni video pronaći ćete ovdje, a mi vamu nastavku još donosimo galeriju fotografija iste zgrade - danas.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI