Naslovnica > VIJESTI > PLES > Baletno natjecanje ‘Mia Čorak Slavenska’ postalo međunarodno

Baletno natjecanje ‘Mia Čorak Slavenska’ postalo međunarodno

Tridesetak mladih plesača iz deset zemalja na sceni HNK Zagreb odmjerava vještinu i znanje u tri dobne kategorije.
Share on facebook
Share on twitter

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike 02. i 03. srpnja na sceni HNK Zagreb održava se natjecanje baletnih plesača 'Mia Čorak Slavenska' koje od ove godine ima međunarodni karakter. Po prvi put u povijesti u Hrvatskoj se, uz domaće, natječu i brojni plesači strani državljani koji rade u našim kazalištima, ali i plesači iz inozemstva, u nastojanju da se i na taj način Zagreb postavi na kulturnu kartu Europe i omogući komparaciju i
umrežavanje mladog plesačkog kadra.

Od 35 prijavljenih kandidata iz 10 zemalja, dolazak je potvrdilo tridesetak plesača koji su podijeljeni u tri starosne kategorije. U svakoj kategoriji borit će se za zlatnu, srebrnu i brončanu medalju, te brojne sponzorske i posebne nagrade. Kategorija A (do 18 godina) natjecat će se 02. srpnja u 10 sati, a Kategorije B (18 - 22) i C (22 - 28) istog dana u 17 sati na sceni HNK u Zagrebu. Međunarodni žiri pod predsjedanjem Sonje Kastl odlučit će o najboljima koji će imati priliku nastupiti na gala koncertu natjecanja u subotu 03. srpnja u 19:30.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE