Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Ekskluzivni ‘Glembajevi’ za pomoć pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Pula

Ekskluzivni ‘Glembajevi’ za pomoć pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Pula

Bivši pulski vojni kompleks Katarina-Monumenti ugostit će 29. lipnja balet 'Gospoda Glembajevi' HNK u Zagrebu, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je nabavi tri medicinska uređaja potrebna pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Pula.
Share on facebook
Share on twitter

Bivši pulski vojni kompleks Katarina-Monumenti pretvorit će se za manje od mjesec dana, 29. lipnja, u pozornicu na kojoj će ansambl Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba izvesti balet Gospoda Glembajevi, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Istarskom narodnom kazalištu na kojoj je prezentiran ovaj cijeli nesvakidašnji projekt.

Najslavnije i najutjecajnije djelo Miroslava Krleže, 'Gospoda Glembajevi', prvi puta je izvedeno kao balet prošle godine, kada je i dobilo nagradu hrvatskog glumišta za Najbolju baletnu predstavu u cjelini.

Na otočiću Katarina u Puli ovaj balet po prvi puta će biti izveden izvan kazališta, na otvorenom prostoru.

Organizator HNK-ovog gostovanja u Istri je grupacija Kermas, u vlasništvu poduzetnika Danka Končara, koji je ovim potezom želio najaviti ponovno vraćanje života na dugi niz godina zapušteni dio pulskog zaljeva. Posebno bitno je naglasiti humanitarni karakter samog događaja – prihod od prodaje ulaznica za ovu baletnu predstavu namijenjen je nabavci tri medicinska uređaja neophodna za pedijatrijski odjel Opće bolnice Pula.

'Svaka pomoć i donacija bolnici uvijek je više nego dobrodošla i ovim putem zahvaljujem što će ukupna sredstva od prodaje ulaznica biti namjenjena za kupovinu neophodnih medicinskih uređaja. Riječ je o defibrilatoru, monitoru vitalnih funkcija i holteru EEG koji svi imaju veliki značaj za rad Odjela za pedijatriju i zaista su nam neophodni', kazala je ravnateljica Opće bolnice Pula, dr.sc. Irena Hrstić te dodala da ovakve i slične humanitarne aktivnosti imaju i veliki dugoročni značaj jer potiču i druge sudionike u društvu da daju svoj doprinos društvenoj zajednici.

Ulaznice za ovu baletnu predstavu od četvrtka moći će se kupiti na blagajnama Istarskog narodnog kazališta u Puli, te njihovom online shopu i blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu po cijeni od 250 kuna.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE