Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Tko je balerina zbog koje se Madonna vraća filmu?

Tko je balerina zbog koje se Madonna vraća filmu?

Madonna je odlučila za MGM režirati biografski film o američkoj balerini rodom iz Sierra Leonea. [FOTO+VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Taking Flight naziv je biografskog filma što će ga za studio MGM režirati Madonna, a prema istoimenoj biografskoj knjizi balerine Michaele De Prince.

Studio projekt razvija od 2015. odnosno otkad je otkupio prava na ekranizaciju, za koju je scenarij napisala Camilla Blackett ('New Girl'), a tko će zaigrati glavnu ulogu zasad je - nepoznanica.

Michaela Mabinty DePrince rođena je kao Mabinty Bangura, 6 siječnja 1995. u Sierra Leoneu. Oca joj je ubila Revolucionarna ujedinjena fronta kad joj je bilo samo tri godine, a majka joj je ubrzo zatim umrla od gladi. Michaelu je potom ujak odveo u sirotište u kojem je često izgladnjivana i zlostavljana, te prozivana 'vražjim djetetom' zbog vitiliga - bolesti depigmentacije kože. Iz sirotišta je pobjegla u izbjeglički kamp nakon jednog u nizu bombardiranja, da bi je potom 1999. usvojio američki bračni par Elaine i Charles DePrince, iz Cherry Hilla u New Jerseyu. Michaela je tako postala 8 od njihovo ukupno jedanaestero djece, od kojih je čak devet usvojeno.

Michaela je još u Sierra Leoneu ugledala balerinu na naslovnici nekog magazina te poželjela takvu karijeru, a njezini su posvojitelji prepoznali tu želju i omogućili joj vrhunsko baletno školovanje.

Osvojila je stipendiju za Jacqueline Kennedy Onassis School of Ballet i nastavila stremiti profesionalnoj baletnoj karijeri usprkos brojnim, prije svega rasnim preprekama. Primerice - kad joj je bilo osam godina rečeno joj je da ne može zaplesati ulogu Marie u Orašaru jer "Amerika još nije spremna za crnu balerinu". Godinu dana kasnije baletni pedagozi su savjetovali njezinoj majci da se ne isplati ulagati novac u crne plesače. Tome svemu usprkos, Michaela je nastavila plesati, a 2011. bila jedna od zvijezda dokumentarca First Position koji je pratio šestoro mladih plesača u elitnoj baletnoj kompaniji i/ili školi.

2012. godine nakon diplome postala je najmlađa članica Dance Theatre of Harlem, a godinu dana kasnije prešla je u danski nacionalni Balet, u kojem je u međuvremenu promovirana u drugu solisticu.

O svojim baletnim, ali i drugi životnim iskustvima Michaela i njezina majka Elaine DePrince napisale su knjigu Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina, a upravo je ta knjiga predložak za film koji će režirati Madonna.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI