Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Hit tv serija ‘Peaky Blinders’ postaje – balet?

Hit tv serija ‘Peaky Blinders’ postaje – balet?

Autor Steven Knight otkriva planove za baletnu verziju gangsterskog tv serijala smještenog u Birmingham.
Share on facebook
Share on twitter

Čuvena plesna kompanija Rambert ponudila je za Oscara nominiranom scenaristu Stevenu Knightu da za njih adaptira svoju hit seriju Peaky Blinders. Knight, koji upravo piše petu sezonu serijala, u međuvremenu najavljuje i šestu, kaže kako je na ponudu odgovorio jednostavnim: 'Zašto ne?'

Knight dodaje i kako je to idealna prilika za dodatnu promociju njegova rodnog Birminghama, čiji je veliki zagovornik pa intenzivno nagovara BBC da kompletnu produkciju iduće sezone presli u grad i zaposli što više lokalnh glumaca.

Nejasno je, međutim, u kojoj će mjeri sam Knight biti involviran u kreiranje baletne verzije, jer kako je priznao medijima ni njemu ni kompaniji Rambert nije baš potpuno jasno kako i gdje bi ista bila izvedena. No, tome usprkos - kaže - dao im je svoj 'potpuni blagoslov' za kreaciju predstave, te će im u njezinoj produkciji biti na raspolaganju koliko mu to kreiranje samog tv serijala dozvoli.

Plesni mediji u Velikoj Britaniji oduševljeni su pak idejom o gangsterskom baletu, dapače, navijaju da i u njemu glavnu ulogu zaigra Cillian Murphy, tvrdeći kako bi balet time 'izašao iz svoje zone komfora'.

Sama Rambert Dance Company, jedna od najugledniji britanskih plesnih kompanija koju je početkom prošlog stoljeća osnovala Dame Marie Rambert još uvijek nije komentirala cijelu priču.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI