Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Može li ova smjesa spasiti stopala balerina diljem svijeta?

Može li ova smjesa spasiti stopala balerina diljem svijeta?

Izum jedne bivše balerine, a danas diplomirane inžinjerke i dizajnerice možda bi mogao biti rješenje za jedan od najvećih zdravstvenih problema baletne struke. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

O opsegu i težini profesionalnih ozljeda što ih tijekom karijere doživi većina profesionalnih balerina pisali smo vam više puta, među inim ovdje.

No i tome usprkos, struka nije pronašla pravo riješenje za problem koji stvara ples na špicama, odnosno za činjenicu da stopala balerina nerijetko izgledaju ovako:

To bi možda mogla promijeniti nedavno izumljena silikonska smjesa nazvana PerfectFit, a koja se kao nekovrsni plastelin oblikuje između špice i stopala, omogućujući dugotrajnu zaštitu i jednog i drugog.

Izum je to Kelly Schmutte, bivše balerine koja po prekidu karijere diplomirala dizajn i inžinjerstvo na Stratfordu,a koja sebe naziva serijskom poduzetnicom.

Schmutte je PerfectFit lansirala 2015. godine, no bilo je potrebno vremena da njezin izum zaživi i dobije potporu struke. Danas ga na službenim stranicama proizvoda zagovaraju i toplo preporučuju proslavljena baletna imena iz vodećih svjetskih plesnih kompanija, kao i medicinski stručnjaci.

Ideja je zapravo jednostavna - vrh stopala oblaže se silikonskom smjesom i potom umeće u špicu gdje poprima konačni oblik, nakon čega se suši i podrezuje višak. Tako nastali umetak može se višekratno koristiti, pa osim blagotvornih učinaka po stopala plesača ima i onaj po njihov, odnosno novčanik kompanija u kojima plešu. Naime, uz njega i špice traju dulje.

Ako smo vas zainteresirali, svoj PerfectFit komplet možete naručiti ovdje, a isti će vas stajati od 42 do 72 dolara.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI