Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Evo i Dalmacije: Sramotno bi bilo da ovakav ZOK krene u javnu raspravu, kažu u HNK Split

Evo i Dalmacije: Sramotno bi bilo da ovakav ZOK krene u javnu raspravu, kažu u HNK Split

Priopćenje potpisuju i ansambli i Radničko vijeće i podružnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.

Ne prestaju nam pristizati reakcije struke na aktualni nacrt prijedloga Zakona o kazalištima koji resorna ministrica kani čim prije uputiti u javnu raspravu, premda je pretodno najavljivala kako do toga neće doći bez visokog stupnja konsezusa sa strukom. Nakon četiri strukovne udruge, HSDK, gotovo svih zagrebačkih gradskih kazališta, te varaždinskog HNK i zagrebačkog HNK (doduše, bez predstavnika Drame), danas smo zaprimili i reagiranje iz HNK Split, a koje prenosimo u cijelosti.

"Vezano za prijedlog novog Zakona o kazalištima koji nam je dostavljen, primorani smo reagirati na isti.
Radničko vijeće, Podružnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, te Ansambli Opere, Baleta i Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu su protiv ovakvog prijedloga novog Zakona o kazalištima.
U potpunosti podržavamo stav Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi,strukovnih udruga HUOKU,HDPBU,HDGU i UNISON-a, te se pridružujemo kolegama iz drugih kazališta koji su se javno očitovali protiv ovakvog nacrta Zakona o kazalištima i protiv upućivanja istog u javnu raspravu,u ovakvom obliku.
Sramota je da ovakav prijedlog, u kojem Ministarstvo kulture i medija sudjeluje u kršenju radnih prava, stečenih prava, mirovinskih prava, te u diskriminiranju i rušenju digniteta svih kazališnih umjetnika, krene u javnu raspravu.

Predsjednik radničkog vijeća HNK Split  Frano Igor Barović
Povjerenik sindikata Hnk Split Ivo König."

 

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE