Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Ministrica kulture i medija o zahtjevu zaposlenika HNK za smjenu intendantice: Nije primjereno

Ministrica kulture i medija o zahtjevu zaposlenika HNK za smjenu intendantice: Nije primjereno

Ministrica kulture i medija komentirala je danas pismo kojim je 69,67 posto zaposlenika HNK u Zagrebu tražilo žurnu smjenu intendantice.
Share on facebook
Share on twitter

"Dobila sam to pismo i ne mislim da su ovakvi tipovi otvorenih pisama najbolji način komuniciranja, rekla je Nina Obuljen Koržinek u Ministarstvu kulture i dodala da je sutra sjednica Kazališnog vijeća ta da će nakon sjednice razmotriti pismo i ako bude trebalo razgovarati s njegovim potpisnicima. Tijekom studenoga i početkom prosinca u javnosti su bile iznesene vrlo ozbiljne optužbe vezane uz poštovanje epidemioloških mjera. Mi smo putem Kazališnog vijeća još jednom zatražili i dobili vrlo detaljno izviješće uprave, rekla je ministrica i dodala da moli predsjednika Kazališnog vijeća da izviješće o eventualnom kršenju mjera daju i predstavnici sindikata. Nismo od njih dobili nikakvo izvješće. S obzirom na to da se radi o vrlo ozbiljnim optužbama i jednoj vrlo ozbiljnoj situaciji, mi ćemo svu dokumentaciju koju smo primili dostaviti nadležnim tijelima budući da su u međuvremenu podignute i neke optužnice", dodala je.

"Što se tiče drugih pitanja koja se navode u tom pismu, HNK je zadnjih nekoliko godina najposjećenije kazalište, svi znamo da se traži karta više, imali su veliki broj međunarodnih gostovanja, nacionalnih nagrada i koprodukcija i nije primjereno pozivati se da bi to kazalište eventualno loše radilo. Tome svjedoči i šira kulturna javnost i publika", rekla je ministrica kulture i medija i pozvala sve "da se razgovara" na za to primjerenim mjestima.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE