Naslovnica > VIJESTI > Odgađaju se programi HNK Split i HNK Rijeka

Odgađaju se programi HNK Split i HNK Rijeka

HNK Ivana pl. Zajca otkazuje najavljenu premijeru predstave Decameron Talijanske drame zbog jednog slučaja bolesti Covid-19 u glumačkom ansamblu, a HNK u Splitu zbog novonastale epidemiološke situacije odgađa program za Noć kazališta.
Share on facebook
Share on twitter

Premijera Decemerona Talijanske drame bila je najavljena za 20. studenoga, a reprizne izvedbe 23. i 24. studenoga, no premijera i reprizne izvedbe planirane su u novim okolnostima početkom prosinca. Točne datume će kazalište objaviti kad svi članovi glumačkog ansambla izađu iz samoizolacije.

Ostali programi riječkoga HNK nastavljaju se prema ranijem rasporedu, javio je riječki HNK.

Zbog novonastale situacije, 21. studenoga se neće prirediti dodjela nagrada publike, nego će se uručiti nagrade, odnosno plakete samo najboljima u programu Baleta, kao i nagrada za najbolju predstavu u cjelini u cjelokupnoj prošlosezonskoj produkciji riječkoga kazališta te nagrada najboljem gostujućem umjetniku ili umjetnici.

Nagrade za najbolja ostvarenja u Operi i za najbolji koncert uručit će se 27. studenog, nakon simfonijskog koncerta Musorgski, Čajkovski, a nagrade za najbolja ostvarenja Hrvatske i Talijanske drame te za najbolju ulogu u mjuziklu dodijelit će se nakon premijere predstave 'Decameron' u novom terminu početkom prosinca.

HNK Ivana pl. Zajca će o dobitnicima svih nagrada publike izvijestiti u petak, 20. studenoga, najavljeno je.

Istovremeno, Hrvatsko narodno kazalište Split zbog novonastale epidemiološke situacije, a radi prevencije i zaštite zdravlja publike i umjetničkog ansambla odgađa program za Noć kazališta, priopćili su iz te kazališne kuće.

U sklopu programa trebao se održati obilazak kazališta te predstave Petar i vuk i Lepurica, a kako se navodi u priopćenju, iz istog je razloga odgođena i izvedba predstave Lepurica koja je trebala održati u petak.

"Sezona u HNK Split nastavlja se od sljedećeg tjedna prema objavljenom rasporedu. Žalimo što smo morali odgoditi program za Noć kazališta, ali briga za zdravlje naše publike i zaposlenika na prvom nam je mjestu", ističu iz kazališta.

Ovisno o daljnjem razvoju situacije te o epidemiološkoj slici, uprava kazališta odlučit će o novim terminima odgođenih programa o kojima će pravovremeno obavijestiti javnost.

"Vjerujemo da naša publika dobro razumije razloge ove odluke, do kojih je došlo zbog strogog pridržavanja epidemioloških mjera, i da će nastaviti posjećivati naše predstave u epidemiološki sigurnom okruženju kazališta", poručuju iz HNK.

Za sve dodatne informacije o rezerviranim i kupljenim ulaznicama za odgođene programe moguće je kontaktirati Ured prodaje i blagajnu HNK Split.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI