Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > 37. Tjedan suvremenog plesa

37. Tjedan suvremenog plesa

37. Tjedan suvremenog plesa trebao bi se održati u tri bloka, no okolnosti su toliko neizvjesne da organizatori zasad najavljuju tek dvije izvedbe.
Share on facebook
Share on twitter

Najveći međunarodni plesni festival u Hrvatskoj, te jedan od najstarijih u Europi, 37.Tjedan suvremenog plesa, ove će se godine održati u Zagrebu u nikad skromnijem izdanju i u tri zasebna bloka. U posve neizvjesnim okolnostima, festival planira publici ponuditi predstave iz Francuske (Frank Vigreaux), Kanade (Daina Ashbee), Švicarske (Gilles Jobin) te Velike Britanije (Jonathan Burrows), dok mlađu generaciju europskih umjetnika predstavlja kroz suradnju hrvatske plesačice Lane Hosni i slovenskog koreografa Mateja Kejžara, te slovenske umjetnice Anu Cvelfar i mađarskog autora Laszla Madija uz zagrebačke autore Sašu Božića, Idu Jolić i Petru Hrašćanec.

Festival bi danas, 29. listopada trebala otvoriti predstava Flesh autora Franka Vigerauxa koja je negdje na razmeđu ektronske opere i audiovizualnog iskustva.

Predstava bi, u skladu s epidemiološkim ograničenjima, trebala biti izvedena 29. listopda od 20 sati u KUC Travno.

Dan kasnije, slijedi gostovanje predstave Serpentine autorice Dainae Ashbee koja je zamišljena kao intenzivan sažetak njezina tri prethodna rada: Nepovezan (2014), Kad se led otopi, hoćemo li piti vodu? (2016.) i Naliti (2016.). Istraživanje je ispitivalo teme kao što su zauzimanje prostora/vremena/pažnje u onome što je postalo katarzični solo za Areli Moran temeljen na repeticiji i upornosti.

Izvedba ove predstave također bi se trebala zbiti u KUC Travno i to 30. listopada od 20 sati.

Što će pak biti s ostatakom festivala ni organizatori zasad - ne najavljuju.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI