Search
Close this search box.

Our Daily Performance

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U svojoj najnovijoj predstavi, Barbara Matijević i Giuseppe Chico pristupili su internetskim tutorijalima kao novim društvenim ritualima.
autorski tim funkcija
Julie Valéroasistent dramaturg
Stéphane Leclercqoblikovatelj svjetla
Stéphane Leclercqoblikovatelj zvuka
Giuseppe Chicokoreograf
Giuseppe Chicoautor teksta
Barbara Matijevićkoreograf
Barbara Matijevićautor teksta

Kako poboljšati timsku suradnju? Kako se obraniti od uličnog napada? Kako igrati Lady Macbeth? Kako ispričati Bibliju na jeziku gluhih? Kako preživjeti katastrofu? Danas milijuni ljudi nalaze odgovor na ova i mnoga druga pitanja putem internetskih video-poduka, tzv. tutoriala, koji im omogućuju svladavanje najrazličitijih vještina i tehnika. Ovi vodiči potiču stvaranje digitalnih zajednica na globalnoj razini, čiji se članovi nalaze na različitim krajevima svijeta ali su povezani zajedničkim interesom za pjevanje, ples, iscjeljivanje, samoobranu, sport, sviranje, kuhanje, izradu predmeta, itd.

U svojoj najnovijoj predstavi, Barbara Matijević i Giuseppe Chico pristupili su internetskim tutorijalima kao novim društvenim ritualima. U njihovo središte su postavili ljudsko tijelo, čije implicitne fikcije propitkuje pet izvođača kroz performativnu ritualizaciju svakodnevice, dotičući se pojmova identiteta, etike, upravljanja, privatnosti, ekonomije i ljubavi. S puno humora, Our Daily Performance propitkuje sučelje između rituala i kazališta, između društvene drame i estetike, između digitalne antropologije i poezije.

Predstava se izvodi na engleskom, francuskom, kineskom i španjolskom, s titlovima na engleskom jeziku.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE