Login za korisnike

Our Daily Performance

U svojoj najnovijoj predstavi, Barbara Matijević i Giuseppe Chico pristupili su internetskim tutorijalima kao novim društvenim ritualima.

***

Kako poboljšati timsku suradnju? Kako se obraniti od uličnog napada? Kako igrati Lady Macbeth? Kako ispričati Bibliju na jeziku gluhih? Kako preživjeti katastrofu? Danas milijuni ljudi nalaze odgovor na ova i mnoga druga pitanja putem internetskih video-poduka, tzv. tutoriala, koji im omogućuju svladavanje najrazličitijih vještina i tehnika. Ovi vodiči potiču stvaranje digitalnih zajednica na globalnoj razini, čiji se članovi nalaze na različitim krajevima svijeta ali su povezani zajedničkim interesom za pjevanje, ples, iscjeljivanje, samoobranu, sport, sviranje, kuhanje, izradu predmeta, itd.

U svojoj najnovijoj predstavi, Barbara Matijević i Giuseppe Chico pristupili su internetskim tutorijalima kao novim društvenim ritualima. U njihovo središte su postavili ljudsko tijelo, čije implicitne fikcije propitkuje pet izvođača kroz performativnu ritualizaciju svakodnevice, dotičući se pojmova identiteta, etike, upravljanja, privatnosti, ekonomije i ljubavi. S puno humora, Our Daily Performance propitkuje sučelje između rituala i kazališta, između društvene drame i estetike, između digitalne antropologije i poezije.

Predstava se izvodi na engleskom, francuskom, kineskom i španjolskom, s titlovima na engleskom jeziku.


Odgovori