Naslovnica > VIJESTI > Natječaj: 37. Tjedan suvremenog plesa – Hrvatska koreografska platforma

Natječaj: 37. Tjedan suvremenog plesa – Hrvatska koreografska platforma

Hrvatski institut za pokret i ples objavljuje natječaj za sudjelovanje u programu festivala 37. Tjedan suvremenog plesa.
Share on facebook
Share on twitter

Festival se održava od od 4. do 12. lipnja 2020.  u Zagrebu i Rijeci. Natječaj je namijenjen profesionalnim plesnim umjetnicima i skupinama suvremenog plesa koji djeluju na području Hrvatske kao i umjetnicima koji su porijeklom iz Hrvatske, a djeluju u inozemstvu.

Razmatrati će se prijedlozi / radovi koji su nastali u periodu od 15. lipnja 2019. do trenutka prijave, te radovi u nastajanju koji će premijernu izvedbu imati u okviru Festivala. Odabrat će se do  najviše 3 programske cjeline u slijedećim kategorijama:

  • Mladi autori – s do 3 godine profesionalnog iskustva na plesnoj sceni 
    U ovoj kategoriji odabrati će se najviše 4 autora s radovima u trajanju 15 do najviše 30  minuta (namjera je prikazati te radove na istoj pozornici tijekom jedne večeri); honorar odnosno doprinos izvedbi do 400 Eura po autoru protuvrijednost u kunama, uz osigurane tehničke uvjete.
  • Samostalni cjelovečernji rad – za umjetnike koji su tijekom svoje karijere u posljednjih pet godina ostvarili najmanje 3 cjelovečernjih radova (trajanja 30 -60 minuta) u profesionalnim uvjetima: honorar do 1000 Eura brutto 2 protuvrijednost u kunama uz osigurane tehničke uvjete izvedbe.
  • Plesne skupine – mogu prijaviti profesionalne autorske radove u vlastitoj produkciji.
    Ukoliko se radi o naslovu koji je premijerno izveden u ovoj sezoni uvjet je da predstava nije imala više od 3 izvedbe u Zagrebu najmanje 60 dana uoči festivala.  Honorar do 2000 Eura brutto 2 protuvrijednost u kunama.

Zanimaju nas djela koja odražavaju relevantnost plesne umjetnosti u današnjem društvu, pitanja ekologije i empatije u odnosu na društvene izazove ali i u odnosu na pojedince i sudbine, te inovativni pristupi i nove vizije plesa u 2020 i nadalje!

Prijave

Prijave se primaju isključivo putem web obrasca na slijedećem linku:
https://forms.gle/fLje24nQHmR6WkCj7

Prijava se podnosi na engleskom jeziku jer će program birati strani promotori suradnici i partneri europskih plesnih mreža sa kojima Festivalska produkcija surađuje. Rok za prijavu je do 26. siječnja, 2020. u ponoć. Prijavnice pristigle nakon navedenog datuma i vremena, neće se uzimati u obzir.

Kandidati moraju garantirati da su izvođači prijavljenog rada u vrijeme prijave i sve do objave rezultata natječaja slobodni nastupiti u periodu utvrđenom za održavanje festivala 2020. godine.
Festival će se u konačnoj odluci rukovoditi dostupnim  financijskim i tehničkim uvjetima. Sve tehničke uvjete te troškove najma dodatne tehnike (Festival ima na raspolaganju određene, ograničene tehničke resurse) kao i honorare suradnika snose kandidati sami iz honorara utvrđenog u dogovoru sa Festivalom. Putni troškovi, ukoliko se radi o prijedlogu kandidata koji djeluju izvan Zagreba, moraju biti naznačeni u prijedlogu i dio su ukupno dogovorenog honorara.  Naknadna traženja neće se uvažiti.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do  1. ožujka 2020. godine.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI