Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Nova kazališna scena u Splitu

Nova kazališna scena u Splitu

Koroni usprkos, Split će dobiti 'Teatar na kraju grada'.
Share on facebook
Share on twitter

Klupski prostor na splitskoj Kopilici, koncertnoj publici poznat kao Judino drvo, od 9. listopada postat će i - kazalište, s gledalištem od 200 mjesta.

Projekt nazvan Teatar na kraju grada zaživjet će na inicijativu splitskog koletiva Undeground Control, a čija ga članica Iris Burić najavljuje ovako:

"Jako smo sretni što možemo najaviti skoro otvorenje “Teatra na kraju grada”, projekta koji je toliko potreban našem gradu koji godinama vapi za dodatnim prostorom gdje će se nuditi kulturni sadržaji. Od prvog dana kad sam vidjela ovaj prostor asocirao me na kazalište i vjerujem da će se i publika na prvu zaljubiti u ovaj šarmantni teatar.
“Teatar na kraju grada” zamišljen je kao multimedijalni centar koji će pod svojim krovom građanima nuditi sadržaje kulturnog i edukativnog karaktera. Otvorit ćemo ga uz jesensku kazališnu sezonu no plan nam je vrlo skoro proširiti program i na dječje kazališne predstave, školu gitare, glume i još štošta. Ovom gradu sadržaja i volje ne manjka, manjka adekvatnog prostora i vjerujemo da će “Teatar na kraju grada” vrlo brzo postati bitan akter u kulturnoj sceni Splita."

Za programski dio kazališne sezone zadužena je agencija Amadeus Events, čiji je izbor za otvaranje nove scene pao na cabaret Vla Vla Vlajland autora i redatelja Ivana Lea Leme u izvedbi Ecije Ojdanić  9. i 10. listopada (petak i subota) u 20 sati, te 11. listopada (nedjelja) u 19:30 sati.

Ulaznice će po cijeni od čak 90 kuna biti u prodaji od ponedjeljka 5. listopada na blagajni kazališta.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI