Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Obuljen Koržinek i dalje na čelu Ministarstva kulture (i medija)?

Obuljen Koržinek i dalje na čelu Ministarstva kulture (i medija)?

Nakon brojnih nagađanja o potencijalnom spajanju resora kulture s onim obrazovanja ili pak turizma, promijenilo se na koncu nije ništa osim naziva ministarstva, koje će se ubuduće zvati Ministarstvo kulture i medija. Zašto?
Share on facebook
Share on twitter

Andrej Plenković danas je i formalno dobio mandat za sastavljanje nove Vlade te najavio sastav iste. Time su prekinuta višetjedna nagađanja o 'arhitekturi' nove Vlade koja će na koncu imati 16 ministarstva.

Kulturu će, posve je izvjesno, i dalje voditi Nina Obuljen Koržinek, a suprotno najavama taj se resor neće spojiti ni s onim obrazovanja ni s onim turizma. No, ministarstvo će ipak promijeniti naziv i ubuduće se zvati Ministarstvo kulture i medija. Čemu ta promjena kad su mediji i dosad spadali u djelokrug rada tog ministarstva?

Osim što će izazvati izvjesni trošak na razini izrade novih memoranduma, posjetnica i web stranice ministarstva, promjenom se očito želi dati do znanja da će medijska politika u buduće biti jedna od važnijih u rada ministarstva, što je uostalom potvrdio i sam Plenković.

To, međutim, s obzirom na dosadašnje djelovanje ministarstva u području medija nikako ne sluti na dobro: podsjetimo se koliko je trebalo da se raspiše, a potom i okonča natječaj za tzv. medije zajednice sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Kad se tome pridoda i podatak o tajnom sastanku Vlade RH s odabranim medijima na samom početku COVID-19 krize, te činjenica da je država trenutno treći najveći medijski oglašivač u Hrvatskoj, čini se da je poruka koju treba iščitati: buduća snažnija kontrola cijelog medijskog sektora.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI