Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Šestan: Za dugove iz mog mandata krivi su PDV, euro i inflacija. Tad su ionako svi poslovali s gubitkom.

Šestan: Za dugove iz mog mandata krivi su PDV, euro i inflacija. Tad su ionako svi poslovali s gubitkom.

Srećko Šestan, novoizbarani intendant HNK Split gostovao je na N1 te kometirao primjedbe na svoje imenovanje.
Share on facebook
Share on twitter

Srećko Šestan danas je gostujući u emisiji Newsroom urednika Domagoja Novokmeta potvrdio da je točan podatak koji smo ekskluzivno objavili ovdje, da je svoj mandat na čelu HNK u Rijeci završio s dugom od preko 2 milijuna kuna.

No, za nagomilane gubitke Šestan je okrivio uvođenje PDV-a, potom uvođenje eura i konačno - inflaciju. Dapače, dodao je kako su u to doba gotovo sva kazališta poslovala s minusom na računu, što baš nije preporuka za aktualni trenutak jer su izuzetkom HNK u Zagrebu i danas svi nacionalni teatri u milijunskim gubitcima.

Šestan nije demantirao da se na natječaj prijavio s financijskim programom na samo jednoj kartici, već je ustvrdio kako je u financijskim pitanjima 'manje ponekad više'. Na pitanje zašto nije preuzeo natječajnu dokumentaciju odgovorio je kako u njoj postoji samo jedan važan dokument - Četverogodišnji financijski, kadrovski i programski plan. No, rečeni dokument ne samo da se tako ne zove, nego ne sadrži podatke o aktualnom kadrovskom stanju kuće.

Odlučno je odbio mogućnost da je dijelove programa prepisao, ali nije objasnio kako se to Čajkovski u njegovom programu našao u - anglosaksonskoj transkripciji.

Kao iznimno značajan dio svog programa naveo je koprodukcije, pogotovo one s kazalištima iz susjednih jadranskih gradova, iako HNK Split s njima već godinama surađuje.

S nostalgijom se Šestan prisjetio svih postignuća iz vremena kad je on bio pomoćnik ministra, a aktualna ministrica šefica kabineta, ustvrdivši kako će se takav dream team rijetko kad opet okupiti.

Poručio je i mladima u splitskom teatru da ga se ne boje, medijima da više pažnje posvete karlovačkom Zorin domu, a na pitanje da komentira nasilje prilikom gostovanja predstave Naše nasilje, vaše nasilje na Marulićevim danima, odgovorio je prvo da svaki kazališni čin mora imati svoje opravdanje, a potom požurio ispričati kako je 2000. godine na gostovanje u Hrvatsku pozvao Atelje 212. U kakvoj je to sve vezi s pitanjem - nije odgovorio.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE