Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Nakon sramotne rasprave, Gradsko vijeće imenovalo Šestana intendantom HNK Split

Nakon sramotne rasprave, Gradsko vijeće imenovalo Šestana intendantom HNK Split

Očekivano, vladajuća koalicija u Gradu Splitu odabrala je Srećka Šestana iako njegov program ne ispunjava zahtjev koji su svojevremeno postavili Ivanu Leu Lemi. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Splitsko gradsko vijeće danas je - očekivano - podržalo odluku Kazališnog vijeća HNK Split te intendantom te kuće odlučilo imenovati Srećka Šestana. Nakon što su se upoznali s prilično bizarnim obrazloženjem Kazališnog vijeća, splitski gradski zastupnici započeli su raspravu koja je najveći dio vremena bila ispod svake prihvatljive razine.

[točka o HNK Split kreće oko 2:12:00]

Predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak ustvrdila je kako je Andro Krstulović Opara je grobar splitske kulture i dodala: "Nismo mogli vjerovati da netko može biti gori od Baldasara!"

U obranu Šestanovog programa je stao dirigent Jure Bučević, na što je poentirao vijećnik Pametnog Branimir Urlić.

"Znate li tko će mu biti ravnatelj Opere?", pitao ga je Urlić aludirajući na činjenicu da se upravo Bučevića spominje kao budućeg ravnatelja Opere i jedan od razloga što Ivan Leo Lemo nije imenovan intendantom.

Ivan Leo Lemo, čijim je neimenovanjem i započeo cijeli ovaj 'slučaj', uživo je reagirao na Facebooku, istaknuvši među inim:

"Koliko ja znam, a u to sam siguran, cijela ova farsa u kojoj smo svi bili statisti, osim gospodina Srećka Šestana, je zapravo u režiji gradonačelnika i, nažalost, s velikom potporom ministrice kulture, koja je tijekom ova dva natječaja imenovala sadašnjeg vršitelja dužnosti, dakle, trenutni v.d. uopće nije izglasan od strane Gradskog vijeća Splita, tj. vlasnika i osnivača HNK Split. Užasno mi je žao da se ovo sve događa i kazalištu u kojem sam odrastao, u kojem sam učio prve kazališne korake i koji ima veliki potencijal, u kojem rade divni umjetnici. Čudim se zapravo gospodinu Srećku Šestanu, s kojim sam u par navrata dok je vodio Zorin dom u Karlovcu na neki način i surađivao, tamo su gostovale predstave koje sam radio. Čovjek je zaista inteligentan i sposoban i elokventan. S obzirom na moje iskustvo s njim, ja se zaista čudim da je imao obraza s ovakvim programčićem proći kroz portu te ugledne institucije, biti izabran od strane Kazališnog vijeća, isključivo direktivom gradonačelnika, koliko ja znam."

Na koncu je Srećko Šestan izabran za intendanta HNK uz 18 ruku iz HDZ-a, HGS-a i HNS-a. Protiv je bilo 16 vijećnika oporbe potpomognutih vijećnikom vladajuće koalicije HSLS-a Tonćija Blaževića. Suzdržan je bio Ante Zoričić iz Popravi grad.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI