Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Dan odluke u HNK Split: je li Šestan uopće preuzeo natječajnu dokumentaciju?

Dan odluke u HNK Split: je li Šestan uopće preuzeo natječajnu dokumentaciju?

Kazališno vijeće obavilo je razgovore s tri kandidata za intendanta i sad razmatra kojeg će od njih predložiti za imenovanje.
Share on facebook
Share on twitter

Kako smo već pisali, na ponovljeni natječaj za intendanta HNK Split pristigle su četiri prijave od čega tri valjane, pa je Kazališno vijeće danas obavilo razgovore s Vickom Bilandžićem, Filipom Glavinom i Srećkom Šestanom.

I dok se čeka odluka Kazališnog vijeća splitskim se kuloarima proširila informacija kako potonji kandidat uopće nije preuzeo natječajnu dokumentaciju.

Naime, prema Zakonu o kazalištima, kandidati za ravnateljske funkcije u domaćim javnim teatrima imaju pravo uvida u osnovni programski i financijski okvir kazališta za iduće četverogodišnje razdoblje, izvješće o poslovanju i ostvarenom programu, te kadrovske i financijske pokazatelje.

Ti dokumenti ujedno prestavljaju i temelj bilo kakvog kandidacijskog programa budući da isti mora sadržavati i financijski i kadrovski plan kandidata za razdoblje za koje nastoje osvojiti mandat.

No, ako je vjerovati brojnim izvorima iz HNK Split (podaci poznati redakciji), Srećko Šestan uopće nije preuzeo rečenu dokumentaciju pa se postavlja pitanje temeljem čega je onda sastavio svoj program? Ako je pak imao pristupa podacima, bez da je osobno preuzeo dokumentaciju i potpisao izjavu kojom se obvezuje da podatke iz nje neće iznositi, onda mu je Nepoznat Netko iz teatra odao podatke o poslovanju kuće, a koji se dobrim dijelom smatraju poslovnom tajnom. Zato se uostalom kandidati pismeno obvezuju da ih neće javno otkrivati.

Istovremeno, na više medijskih adresa, uključujući i onu naše redakcije, stigla je jutros poruka anonimnog pošiljatelja s dvije fakture što ih je HNK Split ispostavila tvrtka VIcka Bilandžića, a za poslove konzaltinga na dva EU projekta te kuće.

Bilandžić je, naime, kako i sam navodi u svom programu "osposobljen za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, što mu je upisano i u radnu knjižicu. Za HNK Split radi kao koordinator za EU fondove 2015. i 2016. godine kada HNK dobiva EU projekte Ravnopravnost spolova (puno ime projekta: U potrazi za potpunom ravnopravnošću između muškaraca i žena: pomirenje privatnog i poslovnog života) i HeritArt, kojeg je uspješno i odradio kao voditelj."

Bilandžić, inače zaposlen u HNK Split kao glumac, ima tvrtku koja obavlja djelatnost konzaltinga za EU projekte. A HNK Split je upravo tu tvrtku angažirao za pripremu i provođenje jedina dva EU projekta koja je ta kuća uopće uspjela dobiti.

Fakture koje smo dobili navode kako je Bilandžićeva tvrtka u dva navrata svoje usluge konzaltinga i vođenja naplatila iznosom od 5% ukupne vrijednosti projekta, što je uobičajena praksa i iznos koji se u pravilu isplaćuje iz projektnih sredstava.

INV 17-095_hr

No, ako u fakturama i nema ničeg spornog njihova anonimna dostava uz napomenu "hoce li poduzetnik Bilandzic i dalje naplacivati provizije od svog kazalista?", jasno daje do znanja koliko su strasti u Splitu uzavrele i koliko se bitka za intendantsku poziciju zaoštrila.

Na potezu je sad - Kazališno vijeće.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI