Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Političko silovanje GKM Split

Političko silovanje GKM Split

U jeku već trečeg natječaja za ravnatelja kazališta, splitski je gradonačelnik odlučio promijeniti sastav Kazališnog vijeća, a sve kako bi na čelo kuće došla osoba po njegovoj želji.
Share on facebook
Share on twitter

Agonija splitskog Gradskog kazališta mladih traje već godinu i pol dana. Nakon što je ustanovljeno da dugogodišnja ravnateljica nije imala čak ni ugovor o radu i nakon što su na njezin račun iznešen brojne druge teške optužbe, ipak je imenovana vršiteljivom dužnosti.

U međuvremenu su propala čak dva natječaja za ravnatelja, a prepucavanja oko izbora kanddidata po mjeri politike potpuno su zatrovala međuljudske odnose u kući koja je uz to još ostala i bez ključnog izbora prihoda, branda Perlice.

Sve to splitske gradske oce očito brine daleko manje od želje da u ravnateljsku fotelju ubace 'svog' kandidata (ili kandidatkinju), pa ovih dana usred trećeg natječaja, naprasno žele promijeniti sastav Kazališnog vijeća koje o izboru odlučuje.

Gradsko će vijeće Splita na svojoj idućoj sjednici, 12. veljače, smijeniti dr. Anđela Mojsovića i na njegovo mjesto postaviti Nikolu Dudaka, 29-godišnjeg studenta treće godine informacijske tehnologije, i to pod krinkom objašnjenja da je dr. Mojsović zaposlenik Opće bolnice Šibenik pa su mu zbog profesionalnih razloga otežane mogućnosti sudjelovanja u radu Kazališnog vijeća.

Neslužbeno, tvrde splitski kuloari, pravi razlog smjene jest činjenica da Mojsilović ne želi glasati za kandidatkinju Silvanu Stanić, a kojoj je politika već namijenila 'fotelju'.

Treba li uopće napominjati da budući vijećnik Dudak, kao uostalom ni druga dva predstavnika Grada u Kazališnom vijeću, ne zadovoljavaju temeljni kriterij što ga propisuje zakon, odnosno nisu ugledni umjetnici i radnici u kulturi. Podsjetimo, predsjednica vijeća, Nives Fabečić-Bojić je turistički vodič, a Toni Miljak radi u privatnom učilištu za sportski menadžment.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI