Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Najveći hitovi zagrebačkih javnih kazališta u prvoj polovici 2018.

Najveći hitovi zagrebačkih javnih kazališta u prvoj polovici 2018.

Koje su predstave ukupno imale najviše gledatelja, koje najviše izvedbi, a koje najveću popunjenost gledališta? [INFOGRAFIKE]
Share on facebook
Share on twitter

Za potrebe ove analize koristili smo podatke iz izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u kulturi u prvom polugodištu 2018. zagrebačkog gradskog Ureda za kulturu i to samo one koji se odnose na izvedbe vlastitih produkcija u matičnoj kući.

Prema tim podacima aposlutno najveći hit u zagrebačkim javnim teatrima, barem kad je ukupan broj gledatelja u pitanju, i dalje je mjuzikl Mamma mia! premijerno izveden u Komediji još 2015. godine:

Tu je predstavu samo u prvih 6 mjeseci ove godine vidjelo čak 10.015 gledatelja! No, pri tome treba imati na umu veličinu gledališta kojim raspolaže Komedija, a koje je značajno veće od npr. Trešnje, Žar ptice ili pak ZKM, pa i nije čudno što se na popisu 10 predstava s najvećim ukupnim brojem geldatelja nalaze čak tri Komedijine. Tim je veći uspjeh Črne mati zemle koja na ovom popisu ima najmanji kapacitet gledališta - veći.

Situacija je nešto drugačija kad je u pitanju ukupan broj izvedbi u prvoj polovici godine:

I tu su - očekivano - Mamma mia i Črna mati zemla visoko plasirane, no uz izuzetak još dva naslova, popisom najizvođenijih dominiraju predstave za djecu i mlade. Izuzeci su Gavellin Kralj RIkard III, te Kerempuhova predstava Šest likova traži autora, koje se / me]utim / usprkos velikom broj repriza i pozamašnim kapacitetima gledališta nisu uspjele plasirati i u 10 najgledanijih.

Uzrok je tome popunjenost rečenih gledališta, a u toj kategoriji 10 najboljeplasiranih izgleda ovako:

,

I tu značajan dio popisa zauzimaju predstave za djecu i mlade, a na vrhu su uz omniprezentni mjuzikl Mamma mia i dvije Kerempuhove komedije.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE