Naslovnica > ARHIVA FELJTONA > Zagrebačka gradska kazališta ostala su u prvoj polovici 2020. bez 52% publike

Zagrebačka gradska kazališta ostala su u prvoj polovici 2020. bez 52% publike

Brojke su neumoljive: zagrebačka gradska kazališta u prvih 6 mjeseci 2020. zbog pandemije su imala duplo manje gledatelja nego li 2019. [INFOGRAFIKE]
Share on facebook
Share on twitter

Grad Zagreb objavo je izvješće o izvršenju programa javnih potreba u kulturi za razdoblje od siječnja do lipnja 2020. godine, a mi podatke iz njega usporedili s onima za isto razdoblje prethodne godine.

Rezultati su - porazni. Gradska kazališta pohodilo je dvostruko, točnije 52% manje gledatelja. Po kazalištima to izgleda ovako:

Najveći pad u apsolutnom broju gledatelja zabilježila su kazališta Komedija i Kerempuh. Komedija je tako ostala bez 21.647 gledatelja, a Kerempuh bez njih 20.032, a time ujedno i značajnog prihoda koji bio ostvaren prodajom ulaznica.

No, ukoliko uzmemo u obzir različite kapacitete gledališta u sedam gradskih teatara, najgore je prošlo Zagrebačko kazalište mladih s padom od čak 60.90%, dok je Komedija na drugom mjestu s 57.55% manje gledatelja u prvoj polovici 2020. u odnosu na isto razdoblje 2019.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE