Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Najveći hitovi zagrebačkih javnih kazališta u prvoj polovici 2019.

Najveći hitovi zagrebačkih javnih kazališta u prvoj polovici 2019.

Koje su predstave ukupno imale najviše gledatelja, koje najviše izvedbi, a koje najveću popunjenost gledališta? [INFOGRAFIKE]
Share on facebook
Share on twitter

Za potrebe ove analize koristili smo podatke iz izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u kulturi u prvom polugodištu 2019. zagrebačkog gradskog Ureda za kulturu i to samo one koji se odnose na izvedbe vlastitih (ko)produkcija u matičnoj kući.

Prema tim podatcima, predstava s apsolutno najvećim brojem gledatelja jest Jesus Christ Superstar Gradskog kazališta Komedija, a slijedi je Raspad sistema Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh.

Kako i inače naominjemu, važno je pri iščitavanju ovih podatak aimati na umu i činjenicu da su kapaciteti gledališta Komedije i Kerempuha značajno veći od onih Trešnje ili Žar ptice, kao i da je najgledanija predstava u istom razdoblju prošle godine imala 10.015 gledatelja.

Odvojimo li, pak, ukupan broj gledatelja predstava za odrasle i onih za djecu, top liste najposjećenijih izgledaju ovako:

Tumačenju navedenih podataka važno je dodati i one o ukupnom broju izvedbi. I tu prednjači već spomenuta produkcija Jesus Christ Superstar, a slijedi je s tek dvoje izvedbe manje Kiklop Gradskog dramskog kazališta Gavella.

Za ukupno tumačenje uspješnosti pojedinih produkcija ključan je stoga podatak o popunjenosti gledališta svakog od naslova, a tablica u tom slučaju izgleda ovako:

Odvojimo li pak predstave za djecu od onih za odrasle, top lista najposjećenijih izgleda ovako:

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE