Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Je li Goran Golovko četiri godine na čelu HNK Split i Splitskog ljeta bio – protuzakonito?

Je li Goran Golovko četiri godine na čelu HNK Split i Splitskog ljeta bio – protuzakonito?

Iskopali smo još jedan biser domaće politike i birokracije. Splitsko gradsko vijeće je, naime, intendanta HNK Split 2014. godine izabralo - retroaktivno. Grad je pak ugovor s Golovkom potpisao i prije okončanja natječaja. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

Prije četiri godine splitsko je Gradsko vijeće odlučivalo o prijedlogu Kazališnog vijeća HNK Split o imenovanju Gorana Golovka intendantom te kuće. Sjednica Gradskog vijeća bila je zakazana za 2. listopada, no zbog opsežnog dnevnog reda odužila se na više dana, pa je točka o Golovkovom imenovanju na red došla tek 9. listopada.

To međutim nije spriječilo splitske vijećnike da izglasaju odluku kako se Golovko imenuje intendantom od 2. listopada, dakle - retroaktivno!

glasnik-3

Retroaktivna primjena propisa ustavno je neodrživa, a i Visoki upravni sud u više je navrat presudio isto. Npr da citiramo iz presude Rektorskom zboru 2013. godine:

Sud nalazi da je retroaktivnim propisivanjem primjene Odluke, Rektorski zbor povrijedio Zakonom dano ovlaštenje na donošenje općeg akta.

Da stvar bude bolja, četverogodišnji ugovor o radu što ga je za mjesto intendanta na četiri godine Golovko potpisao stupajući na dužnost intendanta izrijekom kaže da Golovko na dužnost stupa 15. studenoga. Iako je ugovor datiran 3. lipnja?!?! Podsjetimo odluka o rezultazima natječaja donesena je tek 20. odnosno 21, kolovoza.

I je li samo nama sve ovo van pameti?

GORAN GOLOVKO-Ugovor o radu

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI