Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Radničko vijeće HNK Split vladajućima: Ako ovako nastavite, teatra uskoro više neće biti!

Radničko vijeće HNK Split vladajućima: Ako ovako nastavite, teatra uskoro više neće biti!

Tijelo koje predstavlja sve zaposlenike HNK Split teško i argumentirano optužuje Kazališno vijeće, splitske gradske vlasti i Ministarstvo kulture za posvemašnju nebrigu, šlamperaj i kršenje zakona. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Tekst pisma prenosimo u cijelosti.

***

Poštovani gradonačelniče Splita,
cijenjeni gradski vijećnici, a osobito oni među vama koji 31. 01. 2018. nisu bili za imenovanje Intendanta HNK Split
uz obrazloženje kako “financijski plan uz plan sanacije duga HNK Split kojeg je pripremio g. Leo Lemo nije zadovoljavajući i nije realno prihvatljiv budući nije detaljno razrađena strategIja sanacije postojećeg duga HNK Split“,

Budući da se od tada do danas, dakle punih osam mjeseci, rijetko tko od vas iti jedne minute bavio kako financijskim stanjem, tako sanacijom duga HNK Split, a ni bilo kojim drugim aspektom njegova poslovanja, Radničko vijeće HNK Split vas upozorava da ukoliko se i dalje nastavite jalovo baviti samo time kojega ćete svoga čovjeka namjestiti kao intendanta ili/i ravnatelja opere, drame i baleta te ravnatelja Splitskog ljeta, da uskoro više neće biti ni HNK Split ni Splitskog ljeta, jer će teatarsko-festivalsko magare nad kojim dokono predete svoje stranačke križaljke, pa ne vidite koliko dugo ono već posrće, naprosto iznenadno pasti i neće se više dignuti, odnosno, ono će prije ili kasnije  crknuti!

Kako se to ipak ne bi dogodilo, zadnji je čas da se pokušate uozbiljiti i o tom kazlištu konačno počnete voditi brigu primjereniju od one deklarativne koju ste zadnji put tako patetično iskazali 31. 01. 2018.
U suprotnom, dan kad više nećete imati gdje namještati svoje intendante i svoje ravnatelje mogao bi doći puno brže nego što se u svojoj moćnićkoj lakomislenosti nadate.

Premda vaše tematske sjednice ne smatramo nikakvom panacejom - pogotovu nakon takvih kakve su održane o požaru, pa o Karepovcu, pa o Park šumi Marjan, pa o prometu i komunalnom redu - svejedno je tematska rasprava koju od vas u proljeće 2019. tražimo o HNK Split i Splitskom ljetu minimum koji je nužan da bi se vidjelo smatrate li vi da su Splitu njegov teatar  i njegov ljetni kulturni festival uopće potrebni u narednom desetljeću. To možda jest pitanje na koje niste obavezni odgovoriti nekakvom radničkom vijeću, ali ste taj odgovor itekako dužni svim građanima Splita.

Za Radničko vijeće HNK Split
Vjeko Santrić, predsjednik
U Splitu, 30. 09. 2018.

Drugo otvoreno pismo Radničkog vijeća HNK Split - 30.09.2018

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI