Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > HNK Split u novu sezonu s vršiteljem dužnosti ravnatelja

HNK Split u novu sezonu s vršiteljem dužnosti ravnatelja

Kazališno vijeće HNK Split novi natječaj za ravnatelja raspisalo je 7 mjeseci nakon propasti prvog i samo par tjedana prije isteka mandata aktualnog intendanta.
Share on facebook
Share on twitter

Kazališno vijeće HNK Split raspisalo je 14. rujna drugi natječaj za intendanta nakon što je prvi, u skandalu s Ivanom Leom Lemom, neslavno propao još u - siječnju.

Zbog dugih mjeseci procesne tišine protestiralo je čak i Radničko vijeće, e da bi se Kazališnog vijeće u srpnju oglasilo priopćenjem u kojem navode da ispunjavaju - zakonski minimum sjednica.

I premda aktualnom ravnatelju, Goranu Golovku mandat ističe 2. listopada, nadležno Kazališno vijeće tek je proteklog vikenda raspisalo natječaj za njegova nasljednika, a samog Golovka odlučilo predložiti za vršitelja dužnosti intendanta. Taj će se prijedlog naći na idućoj sjednici Gradskog vijeća, a koja bi trebala biti sazvana za 27. rujna.

Ukoliko Gradsko vijeće iz bilo kojeg razloga (npr. odgode sjednice) taj prijedlog ne prihvati, vršitelja dužnosti imenovat će ministrica kulture.

Da će Golovko po svoj prilici postati v.d. ravnatelja pisali smo još u jeku krize s Leminom kandidaturom, a potom i u svibnju, kad je nakon višekratnih ponuda brojnim akterima domaće kazališne scene postalo jasno da - barem zasad - nitko ne želi intendantsku poziciju u Splitu.

Hoće li se na novi natječaj javiti itko (na prošli se, podsjetimo, javio samo Lemo), tek ćemo vidjeti, no zanimljivo je kako Golovko suprotno prethodnim najavama ne isključuje mogućnost da se opet kandidira.

U međuvremenu zbog ovakvog razvoja događaja u HNK Split sve - kasni. Tako bi Kazališno vijeće tek u četvrtak (!) trebalo razmatrati Golovkov prijedlog programa za sezonu koja je već debelo počela.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI