Naslovnica > VIJESTI > Svetislav Jovanov novi selektor Sterijinog pozorja

Svetislav Jovanov novi selektor Sterijinog pozorja

Dosadašnji izbornik Boško Milin tu je funkciju obavljao nepunih godinu dana.
Share on facebook
Share on twitter

Kako je priopćeno iz direkcije Sterijinog pozorja, odlukom Upravnog odbora tog festivala, za novog selektora imenovan je Svetislav Jovanov (1953, Jazak), dramaturg i teatrolog, autor i priređivač niza knjiga i publikacija o teatru.

U svom plodnom, dugogodišnjem radu temeljno je bio vezan i za Sterijino pozorje. Slektor Pozorja bio je već od 1998. do 2000. Član žirija Sterijinog pozorja bio je 2007. godine, a sudjelovao je i u radu žirija Sterijinih nagrada za kritiku i teatrologiju. U razdoblju od 2007. do 2010. godine uređivao je izdavačku djelatnost Sterijinog pozorja.

Od 2011. do 2016. godine bio je predsjednik Srpskog centra Međunarodnog pozorišnog instituta (ITI), a od 2005. je predsjednik žirija Nagrade “Borislav Mihajlović Mihiz” za dramsko stvaralaštvo. Dobitnik je Sterijine nagrade za teatrologiju (2000).

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI