Search
Close this search box.

Opuštena pozornica i Kino cirkus

U utorak 26.11.2019. u 19:00 u DZIU Medika, Pierottijeva 11 održava se po drugi put večer pod nazivom 'Opuštena pozornica i Kino cirkus'.

Opuštena pozornica je ovaj put zamišljena kao svojevrsni prikaz circusnext platforme na kojoj će se publici predstaviti dvije od tri umjetnice koje su ove godine sa svojim projektima izabrane na regionalnoj predselekciji i time prošle u drugi krug selekcije na nivou cijele Europe.

Projekt Linija na Opuštenoj pozornici predstaviti će splitske umjetnice Dora Popić i Lucija Bužančić, a umjetnica Nikolina Komljenović predstavit će svoj projekt naziva Tanka linija .  Osim što ova dva projekta imaju sličan naziv, ovim umjetnicama je zajedničko to što su glavne interpretatorice zračne akrobatkinje, kao i to što surađuju sa vizualnim umjetnicima koristeći se pri tom video projekcijama.

Kino Cirkus, ranije poznat kao Cirkuska srijeda, ideja je zagrebačkog Cirkuskog informacijskog centra i Male performerske scene. Redovne projekcije u Zagrebu održavale su se od 2010.do kraja 2015. Projekt dolazi u Split 2014. godine, te u organizaciji kolektiva ROOM 100 iz Splita postaje- Kino Cirkus. Cilj programa je prikazivanje filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

2018. ovom projektu se priključuje i Cirkorama.

Za ovu priliku odabrano je par kratkih filmova koji,  svaki za sebe, govore o nekima od circusnext laureata, između ostalih: Cie Random i  Mismo Nismo, koje je zagrebačka publika imala priliku gledati i uživo.

Ulaz je besplatan uz dobrodošlu dobrovoljnu donaciju.

Program organizira Cirkorama, a sufinanciran je sredstvima Zaklade kultura nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Deska Kreativne Europe.

Kino cirkus se realizira u partnerstvu sa ROOM 100.

 

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE