Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Nekrošius: Macbeth

Nekrošius: Macbeth

Na današnji dan, 21. studenoga 1952. godine rođen je veliki litvanski redatelj Eimuntas Nekrošius. Tim povodom donosimo vam cjelovitu snimku njegove inscenacije 'onog škotskog komada'. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Predstava Macbeth prema istoimenom tekstu Williama Shakespearea bila je prvi projekt koji je Eimuntas Nekrošius postavio za svoju kompaniju Meno Fortas.

U prostoru koji se još uvijek renovirao kompanija Meno Fortas szapočela je pokuse za predstavu u proljeće 1998. Nekrošius je tada često govorio o svoj čežnji za jednostavnošću : 'Želim se vratiti minimalizmu i jednostavnosti. Puno više možete reći uz pomoć minimalne ekspresije nego korištenjem raznih suvremenih tehnika. Pokušat ću...Ali ne garantiram da će mi uspjeti...'.

U ljeto 1998. pokusi za predstavu premješteni su iz sjedišta kompanije Meno Fortas u mjesto Gibellina na Siciliji gdje je Nekrošius sudjelovao u work-in-progress projektu Towards Macbeth što ga je inicirao Aldo Miguel Grompone, jedan od producenata Nekrošiusovog Hamleta (1997).

Predstava je potom premiejrno izvedena na festivalu Palermo sul Novecento u Palermu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI