Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Opet niče braniteljski šator u Savskoj

Opet niče braniteljski šator u Savskoj

...no ovaj put prosvjeduju Branitelji kulture i to na adresi Savska 25 iliti u Studentskom centru.
Share on facebook
Share on twitter

Slijedom najave Uprave Studentskog centra da kultura više neće biti temeljna djelatnost te kuće, već će po predloženom novom ustroju postati tek jedna od pomoćnih službi, u Savskoj 25. danas započinje osebujan prosvjed.

Pokrenuo ga je dugogodišnji suradnik Kulture promjene SC-a, izvođač i redatelj Miran Kurspahić, a njegov poziv na prosvjed prenosimo u cijelosti.

***

Achtung Achtung!
100,47% za kulturu

Obavještavam vas ovim putem kako će sutra u petak 30.06.2017. od 11h u dvorištu SC-a u Zagrebu, Savska 25, spontano biti postavljen šator i kako će se održati spontani prosvjed povodom sramotne odluke sanacijske uprave SC-a s Mirkom Bošnjakom na čelu, kojom ukidaju kulturu kao djelatnost SC-a.

Zgroženi takvim činom kao direktnim napadom na kulturu i na našu populaciju branitelja kulture, odlučili smo se spontano okupiti u akciji pod nazivom "100,47% za kulturu" u kojoj ćemo tražiti smjenu sanacijskoga upravitelja Bošnjaka te čitave sanacijske uprave, koji su svojim sustavnim djelovanjem protiv, nerazumijevanjem i opstruiranjem kulture i kulturnih djelatnosti, ugrozili kulturu najdražeg nam glavnog grada i metropole zagreba i jedine nam i premile domovine Hrvatske. Također, odlučno ćemo tražiti da kultura ostane jedna od glavnih djelatnosti SC-a i da se sredstva za rad iste povećaju. mi branitelji kulture, protestiramo zbog ugrožavanja naših prava branitelja kulture, ugrožavanja egzistencije kulturnjačke populacije i povrede naših osjećaja. Gospodin Bošnjak i njegovi savjetnici ovim činom dokazali su kako nisu samo nesposobni već i - nekulturni.
Ovim putem urgiramo na medije, ukupnu javnost i poglavito na nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta s ministricom Divjak, kao i na Ministarstvo kulture s ministricom Obuljen, da poduzmu potrebne korake i smijene sanacijsku upravu i upravitelja koje su i imenovali, te na taj način spriječe kulturocid koje ta ista uprava želi sprovesti nad kulturom i njenim braniteljima.

Pozivamo sve djelatnike, ljubitelje, a ponajviše branitelje kulture kao i njihove obitelji da nas podrže i da nam se pridruže u ovome veselom i časnom okupljanju obrane digniteta kulture

Teataru akbar!

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE