Naslovnica > PREDSTAVE > Victims4Life – Žrtve za život

Victims4Life – Žrtve za život

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
10 godina nakon što su postali Žrtve zemljopisa, Miran, Sven i Dean provode publiku kroz proces predstavljanja komada koji bi - uz blagoslov prisutnih - mogli postaviti.

Deset godina nakon prvih, gotovo kultnih Žrtava, originalni postav Žrtvi zemljopisa vraća se premijerno na pozornicu Gorgone (MSU) u novom nastavku Victims4Life - Žrtve za život, iz kreativne radionice Kurspahić & Žulj tandema.

Iskusniji su i stariji. Jedni su okusili europski svijet suvremenog teatra i progresivan riječki režim Frljića, dok su se drugi odali oglašavanju, sapunicama i ukazivanju na eventima.

Samo jedna stvar ostala je ista: Žrtve su i dalje gladne pripadanja. I dopadanja.

Samo, ovog puta, ne nekoj dalekoj Europi i njezinom dekadentnom ukusu. Ovog puta, moraju se svidjeti domovini i spremni su na svašta da to i dokažu.

Obraćajući se publici kao potencijalnim mecenama predstave i fiktivnim ravnateljima/-icama kazališta, Miran, Sven i Dean provode publiku kroz proces predstavljanja komada koji bi - uz blagoslov prisutnih - mogli postaviti.

Pritom se sami stmoglavljuju niz tobogan vlastitih predrasuda, preispitujući pritom novu kulturnu paradigmu i duh vremena. Autoironično, Victims4Life - Žrtve za život zabavit će gledatelja, ali ga i natjerati da se zapita o vlastitoj poziciji u društvu i svojim mehanizmima povlačenja.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter