Login za korisnike

Victims4Life – Žrtve za život

10 godina nakon što su postali Žrtve zemljopisa, Miran, Sven i Dean provode publiku kroz proces predstavljanja komada koji bi – uz blagoslov prisutnih – mogli postaviti.

***

Deset godina nakon prvih, gotovo kultnih Žrtava, originalni postav Žrtvi zemljopisa vraća se premijerno na pozornicu Gorgone (MSU) u novom nastavku Victims4Life - Žrtve za život, iz kreativne radionice Kurspahić & Žulj tandema.

Iskusniji su i stariji. Jedni su okusili europski svijet suvremenog teatra i progresivan riječki režim Frljića, dok su se drugi odali oglašavanju, sapunicama i ukazivanju na eventima.

Samo jedna stvar ostala je ista: Žrtve su i dalje gladne pripadanja. I dopadanja.

Samo, ovog puta, ne nekoj dalekoj Europi i njezinom dekadentnom ukusu. Ovog puta, moraju se svidjeti domovini i spremni su na svašta da to i dokažu.

Obraćajući se publici kao potencijalnim mecenama predstave i fiktivnim ravnateljima/-icama kazališta, Miran, Sven i Dean provode publiku kroz proces predstavljanja komada koji bi - uz blagoslov prisutnih - mogli postaviti.

Pritom se sami stmoglavljuju niz tobogan vlastitih predrasuda, preispitujući pritom novu kulturnu paradigmu i duh vremena. Autoironično, Victims4Life - Žrtve za život zabavit će gledatelja, ali ga i natjerati da se zapita o vlastitoj poziciji u društvu i svojim mehanizmima povlačenja.

 

autorski tim
Barbara Bjelišdizajner
Petra Valentićkoreograf
Rona Žuljdramaturg
Miran Kurspahićredatelj
Vanja Vascaracautor fotomontaža

izvođači
Dean KrivačićDean Krivačić
Miran Kurspahić
Sven Jakir

Odgovori