Naslovnica > PREDSTAVE > Victims4Life – Žrtve za život

Victims4Life – Žrtve za život

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
10 godina nakon što su postali Žrtve zemljopisa, Miran, Sven i Dean provode publiku kroz proces predstavljanja komada koji bi - uz blagoslov prisutnih - mogli postaviti.
autorski tim funkcija
Barbara Bjelišdizajner
Petra Valentićkoreograf
Rona Žuljdramaturg
Miran Kurspahićredatelj
Vanja Vascaracautor fotomontaža

Deset godina nakon prvih, gotovo kultnih Žrtava, originalni postav Žrtvi zemljopisa vraća se premijerno na pozornicu Gorgone (MSU) u novom nastavku Victims4Life - Žrtve za život, iz kreativne radionice Kurspahić & Žulj tandema.

Iskusniji su i stariji. Jedni su okusili europski svijet suvremenog teatra i progresivan riječki režim Frljića, dok su se drugi odali oglašavanju, sapunicama i ukazivanju na eventima.

Samo jedna stvar ostala je ista: Žrtve su i dalje gladne pripadanja. I dopadanja.

Samo, ovog puta, ne nekoj dalekoj Europi i njezinom dekadentnom ukusu. Ovog puta, moraju se svidjeti domovini i spremni su na svašta da to i dokažu.

Obraćajući se publici kao potencijalnim mecenama predstave i fiktivnim ravnateljima/-icama kazališta, Miran, Sven i Dean provode publiku kroz proces predstavljanja komada koji bi - uz blagoslov prisutnih - mogli postaviti.

Pritom se sami stmoglavljuju niz tobogan vlastitih predrasuda, preispitujući pritom novu kulturnu paradigmu i duh vremena. Autoironično, Victims4Life - Žrtve za život zabavit će gledatelja, ali ga i natjerati da se zapita o vlastitoj poziciji u društvu i svojim mehanizmima povlačenja.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE