Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > EKSKLUZIVNO: Marcello Mottadelli više nije ravnatelj zagrebačke Opere

EKSKLUZIVNO: Marcello Mottadelli više nije ravnatelj zagrebačke Opere

Je li nakon višemjesečne agonije pronađen 'Pedro' ili je započelo uvođenje reda?
Share on facebook
Share on twitter

Kako nam je i osobno potvrdio u telefonskom razvoru, maestro Marcello Mottadelli od jučer je u - ostavci. Formalno, vođenje Opere HNK u Zagrebu napustit će 1. svibnja, iako je njegova ostavka 'na stolu' još od siječnja.

Mottadelli kaže kako je već tada želio otići, no odbija navesti aktualnu krizu kao glavni ralog: "Puno je, puno razloga već tad bilo za moj odlazak, ali želio sam pokazati solidarnost i ne ostaviti kuću i ansamble same usred ove krize."

Mottadelli pomno bira riječi i ostavlja dojam da ne želiti ni preuzimati ni projicirati krivnju, iako je vidno razočaran.

Za sporni dokument koji je potpisao, a u kojem se od zaposlenika traži da antedatiraju bolovanje, kaže da ga je dobio na potpis i da mu je bilo rečeno da je to prijepis uputa epidemiološke službe. "Nisam odvjetnik", kaže Mottadelli, "Dobijemo zadatak, izvršimo ga".

Svemu usprkos, kaže da iz Zagreba ne odlazi ogorčen iako je "ovdje uložio tri godine života".

"Vrijeme je da se posvetim sebi, obitelji i majci koju već mejsecima nisam vidio", kaže.

Zagrebačkoj Operi, za koju je imao velike planove iskreno želi uspjeh, a nada se, kaže da će se jednom vratiti s njim stvarati - glazbu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE