Naslovnica > VIJESTI > Zagrijavanje za Tjedan suvremenog plesa

Zagrijavanje za Tjedan suvremenog plesa

Dokukino KIC od 19. do 25. svibnja svojim filmskim programom priprema sve ljubitelje ritma na devet rasplesanih dana 34. Tjedna suvremenog plesa.
Share on facebook
Share on twitter

Ususret festivalu koji počinje 27. svibnja pogledajte tri dokumentarca posvećena ljudima koji su svoj duh i tijelo posvetili plesnoj umjetnosti, a životni rad, energiju i emocije podijelili s publikom. Uz Mr. Gagu, Boljšoj Babilon i Marthu&Niki zagrijte se za jedan od najdugovječnijih europskih festivala.

"Gaga" pokreti izraelske plesne ikone Ohada Naharina očarat će vas u veličanstvenom filmu Mr. Gaga, dobitniku nagrade publike na prestižnom Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA). Naharin je svojim ekscentričnim pogledima na koreografiju i energičnim plesom razbio lance konzervativnih pokreta, a njegova plesna skupina Batsheva vodeća je međunarodna plesna institucija.

U mističnom i intrigantnom biseru Rusije, Boljšoj teatru, nije sve bajno kao u njegovim predstavama. Boljšoj Babilon Oscarom nagrađenih producenata (Čovjek na žici, Potraga za Sugar Manom), otkriva crnu stranu "bijelog" baleta, prevare i podmetačine kojima se članovi ansambla bore za svoje mjesto na pozornici.

Posljednji u programu plesnih filmova donosi dokumentarnu energetsku bombu afričkog ritma čije su protagonistice Martha&Niki prvi ženski duo koji je pobijedio na najpoznatijem međunarodnom natjecanju uličnog plesa u Parizu.

Ulaznice za filmove možete kupiti na blagajni Dokukina KIC, a svatko tko kupi barem četiri ulaznice za bilo koji od programa 34. Tjedna suvremenog plesa, film po izboru gledat će besplatno!

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI