Naslovnica > VIJESTI > PLES > Balet na San Remu

Balet na San Remu

O vezama baleta i popularne glazbe nedavno smo vam pisali, ali nismo mogli niti pretpostaviti da će balet zaplesati i na kultnom talijanskom festivalu zabavne glazbe u San Remu.
Share on facebook
Share on twitter

O plesačima koji su se, više ili manje komercijalno, povezali s popularnom glazbom opširno smo vam pisali ovdje - balet je jednako dobro odgovarao punk glazbi, Laibachu, elektronici i popu Andrewa Hoziera. Unatoč ovoj širokoj lepezi suradnji klasično obrazovanih plesača i popularnih glazbenika, veliko iznenađenje stiglo je s talijanskog festivala zabavne glazbe u San Remu, gdje je u programu zaplesao Roberto Bolle, étoile milanske Scale, i to u koreografiji svog šefa - Maura Bigonzettija, koji je nedavno preuzeo vodstvo baleta te velike kuće.

Roberto Bolle svoju je karijeru započeo kad ga je Nurejev angažirao Tadzioa u baletu Smrt u Veneciji, a televizijski spektakli također mu nisu strani, budući da je nastupao i na otvorenju Zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006. godine. Bolle je plesao na pjesmu We Will Rock You grupe Queen.

https://www.youtube.com/watch?v=VwYdXZj1030

Osim Bollea, posebna gošća večeri bila je Nicole Kidman, a najveće iznenađenje bilo je pojavljivanje komičarke Virginije Raffaele kao Carle Fracci, talijanske balerine koja je nedavno proslavila sedamdeset i deveti rođendan. Fracci je deset godina vodila balet rimske opere i ima kultni status u Italiji. Fracci se u baletu proslavila ulogom Giselle, a okušala se i na televiziji i to ulogom Verdijeve supruge Giuseppine Strepponi. Kako izgleda susret estetike talijanskog zabavnog televizijskog programa i baleta, provjerite sami.

https://www.youtube.com/watch?v=kvhS61faKxE

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE