Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > BADco vas poziva na istraživanje Antitijela

BADco vas poziva na istraživanje Antitijela

BADco. poziva sve znatiželjnike da se na uključe i okušaju u otvorenim treninzima-prezentacijama u sklopu umjetničko istraživačkog projekta Antitijela.
Share on facebook
Share on twitter

Projekt Antitijela je višemjesečni projekt s fokusom na analizu i kritičko-povijesnu kontekstualizaciju temeljnih koreografsko-plesačkih propozicija koje su realizirane kroz minulih petnaest godina rada BADco., zatim na razmjenu tih poetičkih preokupacija s mlađom generacijom plesnih umjetnica te rad na eksperimentalnom formatu izvedbe-predavanja kojom bi se ta znanja i iskustva prenijela široj publici.

U sklopu projeta održavat će se otvoreni istraživački treninzi u Centru za kulturu Novi Zagreb, a na koje su pozvani svi zantiželjni i to u sliejdećim terminima:

30.10.2015. 15:30 – 19:00
02.11.2015. 15:30 – 19:00
03.11.2015. 15:30 – 19:00

02. i 03. 11.  rad će se odvijati na engleskom jeziku.

Ostatak poziva BADco prenosimo u cijelosti.

***

Gotovo sve koreografije BADco. izgrađene su metodom bavljenja problemom – od “otpora” u plesu, montažnog tijela, kompozicije koreografije kao kompozicije dekonstruktivističke arhitekture do melodramatske koreografija, radnog tijela, tijela slapstick-a, tijela uvezanog u tehnološki okoliš i sl. Ti problemi su uvijek izlazili iz stvaralačkih i idejnih prekupacija svakog procesa pa je tako svaki proces pretpostavljao i potragu za adekvatnim koreografskim vokabularom i kompozicijskim odlukama.

Otklon u našoj poetici jednim dijelom je stoga i rezultat tog specifičnog koreografskog pristupa izvedbenom tijelu koji odudara od dominantnih tendencija koje naglašavaju primarnost, prirodnost, lakoću i fluidnost plesnog pokreta nad tijelom kakvo je formirano kroz i formira šire društvene okvire organizacije tjelesnog kretanja, tzv. “socijalnu koreografiju” kakvu susrećemo u polju rada, društvene prakse, kulturne reprezentacije ili interakcije s tehnologijama. U našoj poetici tjelesno polazište za kretanje rezultat je kritičke refleksije o društvenoj uvjetovanosti tijela u pokretu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI