Naslovnica > VIJESTI > Simpozij:Okret

Simpozij:Okret

Od 16.-17. lipnja 2017. u suorganizaciji autorskog kolektiva BADco. i HNK u Zagrebu u Tonskoj dvorani HNK, klubu Booksa i Centru za kulturu Novi Zagreb održat će se međunarodni simpozij koji će okupiti istaknute teoretičare i umjetnike koji djeluju na polju izvedbenih umjetnosti i plesa.
Share on facebook
Share on twitter

Tema simpozija je okret. Prvo, i najdoslovnije, okret je element ljudskog kretanja, posebice koreografiranog kretanja. Ima različitu kvalitetu i učinak u registrima svakodnevnih radnji, spavanja i plesnog pokreta. Okret se okreće u svom vraćanju na isto, u svojoj mijeni. Drugo, okret ciklički sadrži u sebi stupanje i odstupanje pre-okreta, obuhvaćajući frekvencijski pokret od najsitnijih do kozmičkih razmjera. A tu je i okretanje i preokretanje poezije, opkoračenje kojim se poezija okreće u sebe, razmatajući dublje strukture Jetztzeita nauštrb vremenske progresije. I, konačno, tu je okretanje i preokretanje društvenih struktura koje koče ali i rađaju političke promjene.

Među sudionicima simpozija su Ramsay Burt, istaknuti teoretičar plesa, Bojana Cvejić, dramaturginja i filozofkinja, Anders Paulin, kazališni redatelj iz Švedske, te Una Bauer i Nataša Govedić s Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Raspored:

16. lipnja 2017.
11.00 Predavanje: Bojana Cvejić (HNK)
12.00 Diskusija: Bojana Cvejić, Anders Paulin, Goran Sergej Pristaš (HNK)
17.00 Prezentacija knjige: Ramsay Burt, predstavlja Una Bauer uz Dinu Ekštajn, Aleksandru Mišić, Lovorku Puk-Tomić i Ivu Višak (Booksa)

17. lipnja 2017.
11.00 Predavanje: Ramsay Burt (HNK)
12.00 Diskusija: Ramsay Burt, Nataša Govedić (HNK)
13.00 Predavanje: Anders Paulin (HNK)
14.00 Završna diskusija (HNK)
18.00 Izložba: BADco. & Marko Tadić (CZK Novi Zagreb, Remetinec)

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE