Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > BADco postali – filmaši

BADco postali – filmaši

Njihov filmski prvijenac u tri dijela kao redatelj potpisuje Goran Sergej Pristaš.
Share on facebook
Share on twitter

Naslovljen Vremenske bombe film će premijerno biti prikazan 07.12.2017. u 20:00 u MM centru u sklopu programa Human Rights Festavala.

Trodijelni film sniman je na tri lokacije u Hrvatskoj na kojima postoji snažna veza ili tendencija uvezivanja industrijske arhitekture, propale proizvodnje i institucionalizacije suvremenih umjetničkih praksi.

BADco. je, zajedno s nekoliko pozvanih umjetnika (Slaven Tolj, Nataša Antulov, Platforma 9.81 itd.) naselio te prostore tijekom 24 sata i u njemu izvodio i snimao elemente svojih predstava, organizirao projekcije filmova, diskusije i rad sa filmskim statistima, specifičnim filmskim radništvom u vremenskoj strukturi osam sati rada, osam sati nadogradnje, osam sati odmora.

Prva lokacija na kojoj se snimalo je riječka tvornica Benčić - novi Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Druga lokacija je zagrebački Centar za nezavisnu kulturu i mlade Pogon – Jedinstvo koji je također bivša tvornica, a danas mjesto na kojem se razvija budući socio-kulturni centar. Treća lokacija je nikad dovršeni Dom mladih u Splitu.

Pod motom Institucije treba graditi, rad nastaje kroz (i reflektira) hibridnu formu filmskog seta kao izvedbe te proizvodi dvoznačnu ulogu filmskih statista kao radnika na filmu i plaćenih gledatelja izvedbe.

Režija: Goran Sergej Pristaš
Fotografija: Dinko Rupčić
Montaža: Jelena Modrić
Produkcija: BADco., Kava Film, WHW, Platforma 9.81 i Drugo more

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI