Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Opera u stripu: Aida

Opera u stripu: Aida

Opera koja je postala simbol Arene u Veroni, ali i splitskog Peristila, još uvijek je omiljena na repertoarima opernih kuća, a mi vam donosimo kratki sadržaj iste - u stripu.
Share on facebook
Share on twitter

Jedna od  najpopularnijih opera svih vremena, Aida, praizvedena je u Kairu 1871. godine, na mjestu gdje priča o etiopijskoj princezi i robinji te egipatskom vojskovođi Radamesu i počinje. Suprotno popularnom uvjerenju, Aida nije skladana za otvaranje Sueskog kanala, već za otvaranja operne kuće u Kairu. Zbog opsade Pariza i rata s Prusima scenografija koja je izrađivana u radionicama pariške opere nije mogla stići do Egipta, pa je operna kuća otvorena Verdijevim Rigolettom.

Priča o nesretnim ljubavnicima smještena u Egipat tipičan je primjer egiptomanije koja je vladala tijekom 19. stoljeća, a jedna od njenih najpoznatijih produkcija svakako je ona Franca Zeffirellija u Metropolitan Operi koja već desetljećima ne silazi s repertoara. Kako izgleda zaplet Aide u formi stripa provjerite u novom nastavku serijala koji je nastao po narudžbi online servisa za klasičnu glazbu Sinfini autora Williama Eliotta.

189904

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI