Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Hologramska Maria Callas kreće na svjetsku turneju

Hologramska Maria Callas kreće na svjetsku turneju

Zahvaljujući nevjerojatnom napretku tehnologije, La Divina će u svibnju na svjetsku koncertnu turneju. Nakon što je već 40 godina - mrtva.
Share on facebook
Share on twitter

Upotreba hologramske tehnologije već godinama nije pretjerana novost - sjetite se samo GorillazTupaca Shakura, Michaela Jacksona... No, sve donedavno činilo se kako je njezina primjena u punom opsegu još daleko od realizacije. Sve dok prije tjedan dana tvrtka  Base Entertainment nije najavila kako u svibnju na svjetsku turneju vodi holograme Marie Callas i Roya Orbisona!

Da nije riječ o pukom marketinškom triku publika i stručnjaci mogli su se uvjeriti proteklog vikenda na najavnom koncertu održanom u newyorkškom Lincoln Centru, a tijekom kojeg je Callas, 41 godinu nakon smrti izvela polusatni operni program!

Prisutni kritičari navode kako je primjena tehnologije doista impresivna, te kako je nakon početnog šoka prilično lako zaboraviti da ne gledate živu izvođačicu.

Cijeli je projekt tim zanimljiviji sjetite li se da - nažalost - ne postoji niti jedna cjelovita video snimka neke opere u kojoj je Callas igrala, što se iz današnje perspektive čini posve nevjerojatnom činjenicom. No, zato su tu snimke njezinih koncertnih i medijskih nastupe, koje su u Base Entertainment detaljno analizirali ne bi li uz pomoć kompleksnih algoritama i  Epson’s Pro L-Series laserskih projekcija kreirali njezinu, što je moguće vjerniju, hologramsku inačicu.

U tome su, čini se, posve uspjeli pa nakon test u New Yorku Callas In Concert u svibnju iz Tokija kreće na svjetsku turneju koju je osmislio i režirao hvaljeni veteran Stephen Wadsworth, dok će orkestrom uživo ravnati Constantine Kitsopoulos.

Iako datumi i cijene ulaznica za turneju još nisu objavljeni, u Base Entertainment apsolutno su u vjereni u njezin uspjeh. Kako navode u medijskoj objavi: "Ipak je riječ o najboljoj pjevačici svih vremena!"

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI