Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Shakespeare u izboru Mirka Ilića

Shakespeare u izboru Mirka Ilića

Kolekcija od preko 1100 plakata za predstave iz cijelog svijeta nastale po Shakespeareovim tekstovima. Odabrao - Mirko Ilić.
Share on facebook
Share on twitter

Postoje simboli i slike koje vežemo uz Shakespearea, premda ih - kako smo to već pisali u slučaju balkona - sam autor nigdje izrijekom ne spominje. Drugi pak, poput lubanje ili krvavog bodeža, gotovo da i ne ostavljaju mjesta za druge asocijacije osim na pripadajuće im drame - Hamleta i Macbetha.

Kako zapravo izgleda šekspirijanska ikonografija kroz povijest i to na kazališnim plakatima iz više od 55 zemalja svijeta, saznati možete zahvaljujući knjizi Presenting Shakespeare što su je uredili Steven Heller i Mirko Ilić, a predgovor za nju napisala Julie Taymor

U knjizi se prema Ilićevim riječima nalazi i pedesetak plakata iz regionalnih kazališta, no kojih - nije nam htio otkriti.

Presenting Shakespeare će 20. listopada objaviti Princeton Architectural Press, a predbilježbe za nju primaju se već danas.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE