Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > HNK Split opet mijenja Statut

HNK Split opet mijenja Statut

Goran Golovko i formalno je preuzeo intendantsko mjesto u splitskom HNK, te imenovao svoj suradnički tim zbog kojeg će se opet mjenjati Statut kuće.
Share on facebook
Share on twitter

Nakon što je u kolovozu predložen, potom i imenovan,  Goran Golovko u ponedjeljak je i formalno preuzeo dužnost intendanta HNK Split, te objavio imena svojih najbližih suradnika.

Suprotno prvobitnim najavama, ravnateljica Drame neće biti Olja Lozica, koja je navodno odustala iz privatnih razloga, pa će Dramu ubuduće voditi glumac Trpimir Jurkić.

Iznenađenja nema među ravnateljima preostale dvije organizacijske cjeline u teatru, pa će ravnatelj Opere biti maestro Ivo Lipanović, a ravnatelj Baleta ostaje Dinko Bogdanić.

No, kako rečeni trojac nema fakultetske diplome neće biti imenovani u mandat već na funkciju - vršitelja dužnosti, nakon čega će biti promijenjen Statut kazališta, a kako bi formalni uvjeti bili prilagođeni upravo ovim kandidatima!

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

2 Responses

  1. Ponovno promjena Statuta? To je stvarno izvan svake pameti! Ovoliki broj izmjena zakonskih i podzakonskih akata te ostalih dokumenata vezanih za djelatnost nije zabilježen u povijesti našega kazališta. A možda čak i kazališta uopće. Nadam se da će se napokon kolege kojih se sve to skupa tiče probuditi i prekinuti lakrdiju.

  2. Povijest se ponavlja! Psi laju, a karavane prolaze.

    Tek što je službeno imenovan intendantom HNK Split, Tonči Bilić je brže-bolje donio Odluku o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada HNK Split u kojoj se Pravilniku dodaje članak 9a koji glasi: „Iznimno, osoba koja je stekla status nacionalnog prvaka opere, a ne ispunjava uvjet stručne spreme, može zasnovati obveznopravni odnos s kazalištem za ravnatelja opere ukoliko udovoljava ostalim propisanim uvjetima.“! Kako bi Ivica Čikeš mogao biti ravnatelj Opere, a ne više v.d. Naravno, kao protuusluga!

    Tako i sada će prvi dokument novog intendanta Gorana Golovka biti promjena Pravilnika, budući maestro Ivo Lipanović ne zadovoljava ni usko postavljen kriterij nacionalnog prvaka, a ni kriterij stručne spreme! Naravno, opet kao protuusluga!

    Pri tom vlada opća amnezija da je isti taj Ivo Lipanović na spektakularnom gostovanju splitske Opere s Verdijevom „Luisa Miller“ u Zagrebu 28.10.2005. prevario kompletnu Operu, lažući da mu je naglo pozlilo i da se javlja iz bolnice, dok je zapravo odrađivao privatnu gažu – što se kasnije, zahvaljujući Internetu otkrilo! Predstavu je „junački“ preuzeo maestro Hari Zlodre, koji prije toga nikad nije bio ravnao tom predstavom, te je time pokupio sveopći respekt i ushićenje. Naravno, to je kasnije postalo jasno, junački čin je bio unaprijed dogovoren! Pa će se sad Ivo Lipanović imati prilike odužiti.

    Da ne spominjemo poruku koju time „odrasli i odgovorni“ šalju mlađim naraštajima.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI